- Sputnik Srbija, 1920
Katar 2022
Svetsko prvenstvo u fudbalu 2022. godine održava se u Kataru, pratite sva dešavanja sa najvećeg fudbalskog takmičenja uz Sputnjik sport.

Hrvatska ima rezultat zato što igra na rezultat

© AP Photo / Hassan AmmarHrvatska – Maroko
Hrvatska – Maroko - Sputnik Srbija, 1920, 17.12.2022
Pratite nas
Fudbaleri Hrvatske ponovo su napravili uspeh na Svetskim prvenstvima. Posle bronze 1998. godine, te srebra 2018, sada su u Kataru došli do nove medalje, bronzane. Napravili su novi rezultat vredan pažnje. Kako? Pa, možda zato što igraju na rezultat.
Pokazali su izabranici Zlatka Dalića pre svega fokusiranost na rezultat na ovom turniru, a uz to i mentalnu čvrstinu. Znali su šta žele, znali su šta hoće.
Sigurno je da su pred polufinale sa Argentinom želeli u novo finale, ali isprečili su se Argentinci sa Lionelom Mesijem.
Neke bi reprezentacije zbog razočaranja odigrale slabo u meču za treće mesto, ali ne i Hrvatska.
Povela je u 7. minutu protiv Maroka, primila gol u 9. minutu. Neke bi reprezentacije zbog razočaranja odigrale slabo u nastavku utakmice, ali ne i Hrvatska.
Mora im se odati priznanje na fantastičnom fudbalskom mentalitetu. U svakom momentu znaju šta žele.
Poređenja radi, naša reprezentacija je pri vođstvu od 3:1 protiv Kameruna izašla toliko visoko da su dvojica štopera stajala na 50 metara od gola.
Hrvatska je postigla gol za 2:1 preko Mislava Oršića i onda celo drugo poluvreme, u stilu Italijana, ubila ritam i sačuvala prednost.
Nije želela Hrvatska da umire u lepoti. Želela je da napravi rezultat.
Zato ga je i napravila. Ponovo.
Hrvatska – Maroko - Sputnik Srbija, 1920, 17.12.2022
Katar 2022
U Rusiji srebro – u Kataru bronza!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala