Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Vučević: Obavestio sam predsednika i premijerku da je predat zahtev Kforu

© Sputnik / Lola ĐorđevićMinistar odbrane Srbije Miloš Vučević
Ministar odbrane Srbije Miloš Vučević - Sputnik Srbija, 1920, 16.12.2022
Pratite nas
Ministar odbrane Miloš Vučević izjavio je da je obavestio predsednika Srbije Aleksandra Vučića kao vrhovnog komandanta i predsednicu Vlade Anu Brnabić da je Vojska Srbije, odnosno Komisija za primenu vojno-tehničkog sporazuma iz Kumanova, predala Kforu zahtev za vraćanje srpskih bezbednosnih snaga na Kosovo i Metohiju.
Vučević je rekao da je nešto pre 11 časova u pisanom obliku predata odluka Vlade Srbije i zahtev naše države za povratak do 1.000 pripadnika Vojske Srbije i Ministarstva unutrašnjih poslova, odnosno policije Srbije na Kosovo i Metohiju.
Dodao je da je noćas oko jedan sat Vojska Srbije poslala mejl sa prilozima odluke Vlade Srbije, zahteve i dodatnu dokumentaciju, kancelariji Kfora.
„Tako da smo formalno-pravno i tehnički pokrenuli proceduru u skladu sa Rezolucijom 1244 i Vojno-tehničkim sporazumom iz Kumanova da koristimo ono što je definisano međunarodnim javnim pravom, što niko ne može da ospori Srbiji u kontekstu zaštite naših nacionalnih i državnih interesa i zaštite našeg naroda na prostoru pokrajine Kosova i Metohije“, istakao je Vučević.
O tome koliko su dešavanja u Ukrajini u vezi sa situacijom na Kosmetu i može li Srbija da ostane vojno neutralna razgovarali smo sa ministrom odbrane Milošem Vučevićem:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala