- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

Obezbeđen novac za rekonstrukciju mostova na Velikoj i Zapadnoj Moravi

Pratite nas
Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić izjavio je da je Vlada Srbije iz budžeta obezbedila novac za rekonstrukciju mostova na rekama Velika i Zapadna Morava čije korišćenje je „opasno za bezbednost ljudi“.
Vlada, kako kaže, usvojila ovu odluku na predlog Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.
„Opština Svilajnac dobila je novac za hitnu sanaciju visećeg mosta preko Velike Morave s obzirom na to da most nije bezbedan za upotrebu usled oštećenja koja su nastala kao posledica poplava“, rekao je Vesić i dodao da je taj most neophodan za nesmetano funkcionisanje žitelja sela Vojska i Bagrdan, navodi se u saopštenju.
Vesić je rekao da su, na njegov predlog, iz budžeta obezbeđena sredstva Gradu Čačku za hitnu sanaciju mosta preko Zapadne Morave koji spaja sela Mršinci i Mrčajevci što je, dodao je, jedini most od Čačka do Kraljeva, a trenutno je preko njega privremeno obustavljen saobraćaj.
Naveo je da se mostovi za koje je vlada obezbedila sredstva nalaze na regionalnim putevima, a da su mnoge lokalne samouprave već počele da postupaju po Instrukciji o obaveznoj sanaciji i održavanju lokalnih visećih mostova koju je kao ministar doneo, prenosi Tanjug.
Posao armirača spada u tražena i plaćena zanimanja - Sputnik Srbija, 1920, 10.12.2022
DRUŠTVO
Vlada Srbije sprema novi zakon o zapošljavanju stranaca
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala