- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Bivši saigrač Bobija i Dončića završio karijeru u 22. godini: „Počelo je da me uništava“

© Sputnik / Lola ĐorđevićKošarkaška lopta
Košarkaška lopta - Sputnik Srbija, 1920, 16.12.2022
Pratite nas
Američki košarkaš Tajrel Teri, 31. pik Dalasa iz 2020. godine, objavio je kraj igračke karijere u 22. godini, uz srceparajuću poruku na društvenim mrežama u kojoj se požalio da se bori sa napetošću.
Teri kaže da oseća kako ga trenutno stanje kroz koje prolazi u životu uništava.

„Jako mi je teško i emotivno da napišem ovu poruku. Danas sam odlučio da se oprostim od igre koja je veliki deo mog identiteta. Ona me je vodila od prvih koraka i dok sam mnogo toga dostigao, stvorio nezaboravne uspomene i sklopio prijateljstva... Takođe sam doživeo najmračnije momente mog života. Došlo je do toga da umesto da me podiže, košarka me uništava“, požalio se Teri.

Uz poruku, Amerikanac je okačio i fotografije iz svoje kratke karijere. Post sadrži fotografiju kada je bio mladi basketaš u Mineapolisu gde je odrastao, zatim u srednjoj školi i na Univerzitetu Stenford, kao i u Dalasu.

„Počeo sam da prezirem sebe i da preispitujem sopstvenu vrednost, mnogo više nego što je to iko mogao da zna. Budio sam se sa mučninom i borio se da udahnem jer mi je na grudima bio kamen pretežak da bih ga nosio. Ovo je samo mali opis anksioznosti u koju me je sport gurnuo i iako sam zahvalan za sva vraa koja mi je otvorio ne mogu da nastavim sa ovom borbom jer sam prestavo da volim košarku. Za mnoge ću zauvek ostati propali talenat, ali iako ti ljudi neće biti u pravu jer iz najvećih neuspeha dolaze najveći uspesi“, dodao je Teri.

Teri je proveo sezonu u Maveriksima i zabeležio 11 nastupa, a igrao je sa Bobjem Marjanovićem i Lukom Dončićem. Pre nego što je odstranjen iz tima propuštao je utakmice iz „ličnih razloga“.
Amerikanac je bio jedan od najvećih prospekta koji je iznenadio mnoge kada se prijavio za draft, a na Univerzitetu Stenford beležio je u proseku 14,6 poena, 4,5 skokova i 3,2 asistencije.
Nemanja Nedović i Bili Beron – detalj sa utakmice Zenit - Panatinaikos - Sputnik Srbija, 1920, 16.12.2022
SPORT
Zvezdaši vređali Amerikanca – „Nema ljutnje, volim ovaj klub“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala