Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Srpska lista: Hapšenje Trajkovića deo Kurtijevog plana da nastavi s progonom

© Foto : http://srpskalista.netIzborna sednica GI Srpska lista Goran Rakić
Izborna sednica GI Srpska lista Goran Rakić - Sputnik Srbija, 1920, 16.12.2022
Pratite nas
Srpska lista najoštrije je danas osudila nastavak "represije diktatorskog, antisrpskog režima Aljbina Kurtija" koji je, kako navode, bez ikakvih dokaza uhapsio bivšeg policajca Slađana Trajkovića i optužio za ratni zločin.
"Ovo neosnovano hapšenje je još jedan korak ka destabilizaciji prilika i deo plana Aljbina Kurtija da nastavi sa represijom i progonom Srba sa svojih ognjišta", navodi Srpska lista.
Kako je saopštila Srpska lista, "očigledna namera da se još jedan Srbin otme od svojih najbližih a Srbi zastraše kroz institucionalno nasilje ogleda se u činjenici da je Slađan Trajković više od osam godina bio kosovski policajac, na severu Kosova i Metohije živi duže od 20 godina, i neko se tek sad setio, kada je napustio kosovsku policiju, da ga optuži za ratni zločin".
"Očigledno je da međunarodna zajednica ćuteći posmatra kontinuiranu diskriminaciju srpskog naroda i gaženje osnovnih ljudskih prava, ali nas to neće pokolebati da prestanemo da se borimo za naša prava"; zaključuje se u saopštenju.
Koliko su dešavanja u Ukrajini u vezi sa situacijom na Kosmetu i može li da ostane vojno neutralna razgovaramo sa ministrom odbrane Milošem Vučevićem.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala