- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruska misija pri EU: Sankcije nelegitimne

© Sputnik / Alekseй Vitvickiй / Uđi u bazu fotografijaZastava Evropske unije
Zastava Evropske unije - Sputnik Srbija, 1920, 16.12.2022
Pratite nas
Misija Rusije pri EU ocenila je novi paket antiruskih sankcija kao „nelegitiman“ i u suprotnosti sa sistemom međunarodnih finansijskih i trgovinskih odnosa.
„Sankciona mašinerija ne prestaje da radi. Jednostrane restriktivne mere prema trećim zemljama i njihovim državljanima odavno su se pretvorile u omiljeni spoljnopolitički instrument Brisela. Svima je očigledno da je cilj EU – vršenje pritiska na suverene zemlje, a sredstava za dostizanje tog cilja su nelegitmna“, navodi se u saopštenju.
Kako se podseća, još donedavno u Briselu su tvrdili da je primena eksteritorijalnih sankcija nezakonita.

„Sada ih sam Brisel aktivno koristi. Štaviše, Brisel je stvorio mehanizam ‘kažnjavanja’ kako sopstvenih građana, tako i trećih država zbog tzv. zaobilaženja antiruskih sankcija, predložio je nacrt koji kršenje sankcija stavlja u kategoriju ‘zločina’. Ne uzima li Brisel previše na sebe, pretendujući na ulogu međunarodnog policajca i sudije?“, navode u ruskoj misiji.

Nije čudi, zaključuju u Misiji, što sve više država prihvata ruske argumente, one nisu spremne da prihvate nepoštena pravila igre.
Evropska unija i zvanično je objavila deveti paket ekonomskih i individualnih sankcija protiv Rusije.
Novi paket sankcija uključuje, između ostalog, stavljanje na crnu listu gotovo 200 dodatnih pojedinaca i pravnih subjekata, a među njima su ruske oružane snage, pojedinačni zvaničnici, odbrambene kompanije, članovi parlamenta, ministri, guverneri i političke stranke.
Nikita Mihalkov - Sputnik Srbija, 1920, 16.12.2022
Specijalna operacija u Ukrajini
EU objavila deveti paket antiruskih sankcija, na udaru i Mihalkov
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala