- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Francuski MIP nazvao „propagandom“ fotografiju policije sa mesta atentata na ruskog diplomatu /foto/

© Sputnik / Lola ĐorđevićFrancuska zastava
Francuska zastava - Sputnik Srbija, 1920, 16.12.2022
Pratite nas
Ministar inostranih poslova Francuske Katrin Kolona nazvala je „propagandom“ fotografiju koju su policajci napravili na licu mesta u kabinetu direktora Ruskog doma u Centralnoafričkoj republici Dmitrija Sitog na kog je izvršen atentat, a na kojoj se jasno vidi poruka sa "pretnjom od svih Francuza" i poziv Rusima da odu iz Afrike.

„Ovo je lažna informacija i dobar primer ruske propagande i bizarne mašte koja ponekad karakteriše ovu propagandu“, citira agencija „Frans Pres“ francusku ministarku, koja je u poseti Rabatu.

Prethodno su predstavnici policije iz grada Banga prosledili Sputnjiku fotografiju poruke koja je pronađena na mestu eksplozije u kabinetu ruskog diplomate. Na uskom listu papiru piše: „Ovo ti je od svih Francuza. Rusi, odlazite iz Afrike“.

UN osuđuju ovakve napade

Sa druge strane, portparol generalnog sekretara Ujedinjenih nacija Stefan Dižarik izjavio je da UN osuđuje napade slične onome koji se dogodio protiv direktora Ruskog doma u CAR.
On je poručio da od UN nije traženo dana bilo koji način sarađuju u istrazi.
Ministarstvo inostranih poslova saopštilo je da Moskva očekuje da će odgovorni za atentat na direktora institucije biti identifikovani i kažnjeni.
Ranije u toku dana ataše za štampu ruske ambasade Vladislav Iljina, saopštio da je na direktora Ruskog doma u Centralnoafričkoj republici izvršen atentat i da je hospitalizovan u bolnici u gradu Bangiju.
Na osnovu fotografije pošiljke kojom Sputnjik raspolaže, očigledno je da je pošiljka upućena iz afričke države Togo.
Vojska Centralnoafričke republike - Sputnik Srbija, 1920, 30.06.2021
EU ubeđuje Centralnoafričku Republiku da izbaci ruske vojne instruktore
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala