- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Brifing ruske vojske: Nastavlja se ofanziva na frontu kod Donjecka, ukrajinska vojska trpi gubitke

© Sputnik / Viktor Antonюk / Uđi u bazu fotografijaRuska vojska u Donbasu
Ruska vojska u Donbasu - Sputnik Srbija, 1920, 16.12.2022
Pratite nas
Ukrajinska vojska je za dan izgubila do 40 ljudi u delu fronta kod Donjecka – Oružane snage Rusije nastavljaju ofanzivu, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.
„Ruska vojska je nastavila ofanzivna dejstva u delu fronta kod Donjecka, potiskujući protivnika sa položaja. U području mesta Artjomovsk i Šumi u DNR, kao i Belogorovke u LNR odbijena su tri protivnička kontranapada. Međutim, jedinice Oružanih snaga Ukrajine su razbijene i vraćene na prvobitne položaje. Gubici protivnika za dan iznose preko 40 vojnika poginulih i ranjenih. Uništena su i tri oklopna vozila i dva vojna vozila“, saopštio je ruski vojni resor.
Pored toga, u području mesta Terna u DNR i Červona Dibrova u LNR otkrivene su i likvidirane tri ukrajinske diverzantsko-izviđačke grupe.
U delu fronta kod Krasnog Limana u DNR tokom ofanzive ruske vojske likvidirano je preko 50 ukrajinskih vojnika. U pravcu Kupjanska u Harkovskoj oblasti za dan je likvidirano do 20 ukrajinskih vojnika, dva oklopna vozila i tri pikapa.
Ruska vojska je sprečila napad ukrajinskih snaga u delu fronta Južno-Donjeck. Tom prilikom su Oružane snage Rusije likvidirale dve diverzantsko-izviđačke grupe i do 50 vojnika.
Ruski vojni resor saopštava da je u Harkovu uništeno skladište raketno-artiljerijskog naoružanja. Takođe je uništena ukrajinska radarska stanica od sistema S-300.
Oružane snage Rusije gađale su komandna mesta brigada teritorijalne odbrane u području Berislava u Hersonskoj oblasti i Gulajpolja u Zaporoškoj oblasti.
Ruska PVO je za dan oborila četiri ukrajinske bespilotne letelice, a takođe je presrela dve granate ispaljene iz višecevnih bacača raketa „hajmars“.
Ruski vojnici u Donbasu - Sputnik Srbija, 1920, 16.12.2022
Specijalna operacija u Ukrajini
UŽIVO Novi paket američke vojne pomoći za Ukrajinu obuhvatiće dodatna PVO sredstva
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala