- Sputnik Srbija, 1920
Katar 2022
Svetsko prvenstvo u fudbalu 2022. godine održava se u Kataru, pratite sva dešavanja sa najvećeg fudbalskog takmičenja uz Sputnjik sport.

Hoćete da budete selektor? Konkurs je raspisan!

© AP Photo / Manu FernandezMaroko - Belgija
Maroko - Belgija - Sputnik Srbija, 1920, 16.12.2022
Pratite nas
Belgijska fudbalska federacija (RBFA) raspisala je konkurs za novog selektora nacionalnog tima. RBFA je u potrazi za novim selektorom reprezentacije, pošto je Španac Roberto Martinez odlučio da se povuče posle eliminacije Belgije u grupnoj fazi Svetskog prvenstva u Kataru.
„Posle objavljivanja konkursa, zvanično smo pokrenuli proces izbora novog selektora reprezentacije. Čak i posle rane eliminacije sa SP u Kataru, RBFA ima veoma ambiciozan plan za budućnost. Na novom selektoru je da nas vodi ka novim uspesima“, navodi se u saopštenju RBFA.
RBFA ističe da budući selektor mora da bude „serijski pobednik“ sa iskustvom u vođenju vrhunskih igrača.
„Novi nacionalni selektor će takođe znati da napravi čvrstu grupu i integriše mlade igrače... Moracće da bude i stručnjak za taktiku, koji cće svoje izbore zasnivati na podacima, tehnologiji i objektivnim parametrima. Selektor mora da zna kako se osvajaju trofeji na vrhunskim takmičenjima“, zaključuje se u saopštenju RBFA.
Kandidati za novog selektora Belgija će imati rok do 10. januara naredne godine da se prijave.
Pogledajte novu epizodu emisije Miljanov korner.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala