- Sputnik Srbija, 1920
Katar 2022
Svetsko prvenstvo u fudbalu 2022. godine održava se u Kataru, pratite sva dešavanja sa najvećeg fudbalskog takmičenja uz Sputnjik sport.

Nije moglo bolje

© Sputnik / Grigoriй Sыsoev / Uđi u bazu fotografijaZlatna boginja, pehar namenjen pobedniku Svetskog prvenstva u fudbalu
Zlatna boginja, pehar namenjen pobedniku Svetskog prvenstva u fudbalu - Sputnik Srbija, 1920, 15.12.2022
Pratite nas
Ako već Srbija ne može da igra u finalu, onda možemo da konstatujemo da ćemo u borbi za zlato gledati dve ekipe koje su najviše pokazale na ovogodišnjem Mundijalu - Francusku i Argentinu. Na talonu je istorija. Meč se igra u nedelju od 16 časova.
Lionel Mesi tražiće šansu da dođe do najželjenijeg trofeja u karijeri kojim bi kod Argentinaca mogao da stane na crtu Dijegu Maradoni. Bez Zlatne boginje to nije moguće. Čak i sa njom...
Sa druge strane, Francuska će probati da odbrani titulu prvaka sveta i ako uspe biće prva reprezentacija koja je to uradila posle 60 godina, još od Brazila i Peleove generacije.
Hipotetički je moglo da se dogodi da se u finalu nađu Francuska i Hrvatska što bi bila samo repriza onoga iz Rusije, ili Hrvatska i Maroko što bi svakako bilo kvalitativno manje zabavno od sudara Francuske i Argentine.
Ako gledamo kvalitet sastava, Francuskoj i Argentini samo Brazil može da parira.
Prema procenama stručnjaka, Brazil, Francuska i Argentina svrstavani su u prve favorite pred početak Mundijala, a dve od te tri ekipe igraće u finalu.
Arentina je trenutno na sedmom nebu, euforija je nemerljiva, a sa druge strane Trikolori nekako idu korak po korak, odrađuju posao i ne uzbuđuju se previše. Brane tron na izuzetno rutiniran način, pa će u finalu to biti borba energije i smirenosti.
Biće i borba Lionela Mesija sa jedne i Kilijana Mbapea sa druge strane, dvojice virtuoza. Mesi je odavno zaslužio mesto među najboljima u istoriji ove igre, a Mbape bi sa eventualne dve vezane titule prvaka sveta ozbiljno zakucao na vrata velikana.
Kada se sve sabere i oduzme, gledaćemo u ovom trenutku najbolje moguće finale.
Kad ga već Srbija ne igra...
► Pogledajte novu epizodu emisije Miljanov korner.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala