- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

Lopovi kradu meso iz pušnica i sušara

CC0 / / Slanina i suvo meso
Slanina i suvo meso - Sputnik Srbija, 1920, 15.12.2022
Pratite nas
Sa početkom svinjokolja u zapadnoj Srbiji, seljaci se suočavaju s problemom krađe mesa iz sušara i pušnica, a ostane samo ono što ne uspeju da uoče.
U samo jednoj noći Branku Radojičiću iz Bresnice ukrali su iz sušnice okačeno meso od dve krmače, koje su težile oko 300 kilograma.
„Moja supruga je prvo videla otvorena vrata, a kad je ušla unutra, videla je da nema mesa”, ispričao je Radojičić za Tanjug.
Iza lopova su ostali manji komadi prvenstveno slanine i nekoliko kobasica koje su se nalazile pod samim krovom sušare, pa ih razbojnici nisu videli ili ih nisu mogli dohvatiti.
Branko je krađu prijavio policiji koja je izašla na lice mesta, ali se, kako kaže, ne nada da će se ući u trag onima koji su mu u samo jednoj noći odneli trud i posao koji su on i njegovi ukućani obavljali u poslednjih godinu dana.
„Četrdeset godina živim ovde i nikada se nije dogodila neka krađa do sada. Mi nismo zaključavali. Nije bilo potrebe. Nikada nas nešto ovako nije snašlo”, rekla je Brankova supruga Cana.
Pre tri dana policiji u Loznici je porodica Jevtić iz sela Korenita prijavila je takođe krađu mesa iz sušare. Nestale su slanine i proizvodi koje su Jevtići čuvali dve godine, a krađa je otkriven kad su krenuli da skidaju meso.
Ćevapi - Sputnik Srbija, 1920, 03.11.2021
DRUŠTVO
Kakvo meso jedemo u Srbiji: Šta sve ima u pljeskavicama i ćevapima
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala