Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Šef Euleksa ne zna gde je uhapšeni Srbin, reagovao Petković: Skandalozno

© AP Photo / STRLars Gunar Vigemark, šef Euleksa
Lars Gunar Vigemark, šef Euleksa - Sputnik Srbija, 1920, 14.12.2022
Pratite nas
Misija EU na Kosovu i Metohiji ima kontradiktorne informacije o uhapšenom Dejanu Pantiću i još ne znamo gde se on nalazi, rekao je šef Euleksa Lars Gunar Vigemark.
„Imam informacije i da je primio terapiju i da nije. Istražujemo ovu situaciju. Mi smo dostavili lekove kosovskoj policiji u Leposaviću i zahtevali smo da budu dostavljeni Pantiću koji je zadržan na lokaciji koju zvanično ne mogu da potvrdim, jer ne znam tačno gde je“, rekao je Vigemark.
On je kazao kako mu je rečeno da su lekovi dostavljeni.
„Ali postoje kontradiktorne izjave iz nekih izvora. Sada proveravamo, poslaćemo policijsku jedinicu i policijskog savetnika u Leposavić. Vrlo je važno da Pantić bude tretiran prema svim odgovarajućim standardima, da je u odgovarajućem pritvorskom centru, jer nisam siguran na kojoj je lokaciji fizički pritvoren, da li je ta lokacija odgovarajuća prema kosovskom zakonu, da li se poštuju njegova prava, da li je video advokata, da li je u kontaktu sa porodicom“, kazao je šef Euleksa.
Vigemark navodi da „Pantić takođe mora da sarađuje u pogledu davanja izjave, mora biti svestan optužbi“.
„Koliko razumem, saslušan je putem video linka i određeno mu je zadržavanje od 30 dana. Budite sigurni da pomno pratimo ovaj slučaj“, rekao je Vigemark za Kosovo onlajn.
Tzv. kosovska policija uhapsila je Dejana Pantića, svog nekadašnjeg pripadnika koji je napustio policiju u trenutku kada su Srbi na KiM napustili privremene institucije. Prištinske vlasti, koje su ga uhapsile na Jarinju, kada se sa porodicom vraćao iz Raške, terete ga terorizam zbog navodnog napada na prostorije centralne izborne komisije. Posle hapšenja Pantića, Srbi na severu KiM podigli su barikade na više mesta.
Na Vigemarkovu izjavu reagovao je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković. Petković je na Tviteru istakao da je izjava skandalozna.
„Primarni zadatak misije Euleksa na Kosovu je stvaranje vladavine prava, a šef Euleksa Lars Vigemark ne zna ni gde je pritvoren Dejan Pantić, ni kako je tretiran, ni da li je video advokata, ni da li je video porodicu, ni da li je primio lekove? Skandalozno“, naveo je Petković.
Kosovska policija - Sputnik Srbija, 1920, 14.12.2022
SRBIJA
„Specijalci da se povuku sa severa KiM da bi se sačuvao mir“: Poruka srpskog Kriznog štaba /video/
Euleks policija na Kosovu - Sputnik Srbija, 1920, 14.12.2022
SRBIJA
Euleks: Situacija na severu Kosova i Metohije vrlo ozbiljna, utrostručili smo snage
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala