- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Satelitski operater „Jutelsat“ obustavlja emitovanje tri ruske televizije

© Sputnik / Stringer / Uđi u bazu fotografijaEkran televizora sa belim šumom
Ekran televizora sa belim šumom - Sputnik Srbija, 1920, 14.12.2022
Pratite nas
Evropski operater „Jutelsat“ (Eutelsat) je na zahtev francuskog medijskog regulatora „Arkom“ doneo odluku da obustavi emitovanje tri ruske televizije (Prvi kanal, „Rusija 1“ i „NTV“) preko svojih satelita.
„'Jutelsat' priznaje novu odluku koju je danas doneo 'Artkom'. 'Jutelsat' potvrđuje da će, u skladu sa svojom politikom sistematskog sprovođenja odluka 'Arkoma' u utvrđenom roku prekinuti reemitovanje tri televizije protiv kojih su uvedene sankcije“, navodi se u saopštenju satelitskog operatera „Jutelsat“.
Ranije je „Arkom“ zahtevao od „Jutelsata“ da obustavi emitovanje Prvog kanala, televizija „Rusija 1“ i „NTV“ zbog načina na koji izveštavaju o događajima u Ukrajini.
Situacija sa ruskim medijima na Zapadu poslednjih godina postaje sve teža. Evropski parlament je u novembru 2016. usvojio rezoluciju u kojoj se navodi da se neophodno suprotstaviti ruskim medijima, pri čemu su kao glavne pretnje navedeni Sputnjik i RT.
Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov ranije je izjavio da Moskva nije očekivala da će Zapad uvesti sankcije protiv novinara, sportista i kulturnih delatnika.
Zgrada Evropske komisije u Briselu - Sputnik Srbija, 1920, 07.12.2022
RUSIJA
Evropska komisija predstavila deveti paket sankcija protiv Rusije
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala