- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Paragvajac je jedan u hiljadu i želi da ga porede sa Novakom: „Učinio je da se osećam privilegovano“

© AP Photo / Antonio CalanniNovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 14.12.2022
Pratite nas
Adolfo Danijel Valjejo je jedini teniser iz Paragvaja koji se nalazi u prvih 1.000 igrača na ATP listi, ima 18 godina i do skoro je bio prvi junior sveta. Talentovani mladić trenira na akademiji Rafaela Nadala, ugledao se na Rodžera Federera, ali najviše je zahvalan Novaku Đokoviću.
Mladi teniseri poput Holgera Runea često ističu da je od svih iskusnijih igrača Novak Đoković uvek najraspoloženiji da im udeli savet i pomogne u nastavku karijere.
Iako Danijel Valjejo trenira na akademiji Rafaela Nadala, najbolje savete pamti od srpskog tenisera sa kojim je imao prilike da se sretne u Torinu.
Sezona 2022. bila je nezaboravna za Danijela Valjeha pošto je postao jedan od najboljih igrača svoje generacije. Sa 18 godina, ovaj Paragvajac je trenutno jedini teniser iz svoje zemlje u prvih hiljadu na rang listi, iako je njegova karijera tek počela. Uspeo je da se popne i na lidersku poziciju među vršnjacima.
„Sigurno da je to što sam bio broj jedan među juniorima nešto najbolje što mi se dogodilo ove godine. Bilo je mnogo emocija, bio sam broj 2 nekoliko meseci. U avgustu sam napravio veoma dobre rezultate i to mi je omogućilo da stignem do broja jedan“, rekao je mladi Valjejo za španske medije.
Mladi teniser trenutno je 736. igrač na ATP listi, ali je u juniorskoj konkurenciji pravio zavidne rezultate zbog čega je dobio priliku da trenira sa osmoricom najboljih tenisera koji su se našli na Završnom Mastersu u Torinu.
Najveći utisak na njega je ostavio Novak Đoković.
„Najbolji događaj u toj nedelji je bio trening sa Đokovićem, zagrevanje sa njim pre njegovih mečeva. Bio je veoma ljubazan prema meni, veoma harizmatičan, pokazao je zašto je jedan od najboljih na planeti. Učinio je da se osećam privilegovano“, rekao je Paragvajac o Novaku.
Talentovani 18-godišnjak opisao je trening i prisetio se da je morao da uloži mnogo truda i koncentracije jer je srpski as slao mnogo snažne loptice.
„Svaki igrač je posebniji od prethodnog, kako trening napreduje, od vas traže niz stvari. Na primer, ako moraju da igraju protiv Kaspera Ruda, traže od vas da pošaljete loptu višlje. Bilo je to jako lepo iskustvo, mada priznajem da je mnogo puta bilo teško, jako su udarali i to te tera da budeš veoma koncentrisan“, istakao je Valjejo.
Rodžer Federer bio mu je idol još od ranog detinjstva, ali ako ga pitate sa kim bi voleo da ga jednog dana porede i čijem stilu igre je najbliži odgovor je sa Novakom.
„Ne postoji niko na koga se tačno ugledam, ali najbliži bi mi bio Đoković, naravno uz velike razlike. On dobro stoji unutar terena i, bez tako jakog udarca uspeva da bude veoma agresivan jer oduzima mnogo vremena rivalu“, objasnio je mladi teniser.
Na akademiji je imao prilike da trenira sa Rafaelom Nadalom nekoliko puta, ali najbolji savet dao mu je Đoković.
„Najviše volim ono što mi je Đoković rekao u Torinu. Posle zajedničkog treninga rekao mi je da imam dobar kvalitet udarca, ali da moram brže da igram desnom rukom“, otkrio je Valjejo deo razgovora sa srpskim teniserom.
Pored dobrih rezultata na manjim turnirima, Valjejo je najbolje učinke imao na Australijan Openu i US Openu gde je odigrao polufinalne mečeve.
► Pogledajte novu epizodu emisije Miljanov korner.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 14.12.2022
SPORT
Novak i Kirjos ponovo na terenu – poznat raspored mečeva u Dubaiju
Rafael Nadal i Rodžer Federer u zagljaju - Sputnik Srbija, 1920, 13.12.2022
SPORT
Gde je stao Federer – nastavlja Nadal
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 13.12.2022
SPORT
Sabotaža Novaka nije prošla po planu – srpskom asu otvoren put ka pet rekorda!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala