- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Foks njuz: Tramp tuži odbor za Pulicerovu nagradu

© AP Photo / Andrew HarnikDonald Tramp
Donald Tramp - Sputnik Srbija, 1920, 14.12.2022
Pratite nas
Bivši predsednik SAD Donald Tramp tvrdi da je 2018. godine Pulicerova nagrada dodeljena medijima koji su lagali Amerikance izveštavajući o „Rusijagejtu“.
Odbor za Pulicerovu nagradu 2018. godine dodelio je prestižnu američku novinarsku nagradu medijima koji obmanjuju Amerikance, naveo je Donald Tramp u tužbi za klevetu protiv tog tela, prenosi Foks njuz.
Kako prenosi Foks njuz pravna žalba bivšeg američkog predsednika odnosi se na izveštavanje Njujork tajmsa i Vašington posta o navodnom „dosluhu“ između Trampa i Rusije tokom predsedničke izborne kampanje 2016.
Propagiranje narativa o „prevari o dosluhu sa Rusijom“ u američkim medijima, dovelo je u zabludu veliki broj Amerikanaca, navodi se u tužbi u kojoj je Foks imao uvid.
Uprkos tome, Odbor za Pulicerovu nagradu nagradio je ta dva medija za „laganje američke javnosti“, tvrdi se u tužbi, a prenosi Fok njuz.
Prema pisanju medija, Trampov tim je prethodno uputio žalbu odboru za Pulicerovu nagradu u kojoj je navedeno da specijalni savetnik Robert Miler nije uspeo da pronađe dokaze o dosluhu Rusije i Trampa i da je cela priča o „Rusijagejtu“ bila lažna.
Ipak, Odbor za Pulicerovu nagradu ostao je pri svojoj prethodnoj odluci, insistirajući na tome da je nezavisna analiza izveštavanja Njujork tajmsa i Vašington posta otkrila da su sve činjenice koje su iznele novinarske kuće istinite uprkos naknadnim otkrićima.
Foks njuz je objavio da Tramp od odbora traži odštetu „u iznosu koji će se dokazati na suđenju.
Bivši američki predsednik Donald Tramp - Sputnik Srbija, 1920, 10.12.2022
SVET
Dosije Tviter ili „Dosije iks“: Zašto Donald Tramp zahteva suspenziju Ustava SAD /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala