- Sputnik Srbija, 1920
Katar 2022
Svetsko prvenstvo u fudbalu 2022. godine održava se u Kataru, pratite sva dešavanja sa najvećeg fudbalskog takmičenja uz Sputnjik sport.

Čak i on igra odbranu

© AP Photo / Abbie ParrAntoan Grizman, Francuska
Antoan Grizman, Francuska - Sputnik Srbija, 1920, 14.12.2022
Pratite nas
Vladajući šampioni sveta Francuzi nalaze se na dobrom putu da odbrane krunu u Kataru, a od tog uspeha deli ih samo dva koraka, najpre polufinale sa Marokom u sredu od 20 časova. Selekcija Didijea Dešana prikazala je vrhunski fudbal u Dohi, a jedan od heroja je Antoan Grizman, čija je uloga znatno izmenjena u odnosu na dosadašnju.
Sa dve asistencije u četvrtfinalu protiv Engleske Grizman se izdvojio kao jedan od najboljih na terenu, ali ono što monogima prolazi ispod radara dok gledaju utakmice je njegov defanzivni doprinos u igri „Galskih petlova“.
Primera radi, na pomenutoj utakmici sa Englezima, Grizman je imao 11 duela sa rivalima, podjednako kao i defanzivni igrači Teo Ernandez, Kunde, Rabio i Upamekano.
Ruku na srce, procenat od 18 odsto dobijenih nije za neku pohvalu, ali kako ne pohvaliti čoveka kada se podredi timu i uradi nešto što mu i nije primarni zadatak. Za Francusku je važno da je Grizman doneo balans u svakoj defanzivnoj situaciji.
Pride, Grizman ima 31 godinu, blizu je 32, ima trofej prvaka sveta u vitrini i osvojio je skoro sve što se može u fudbalu. Elitni je igrač, a retkost je da takvog fudbalera u njegovim godinama vidite kako prihvata sve uloge koje mu trener dodeli.
I možda baš ovaj Mundijal u Kataru pokazuje zašto Antoan Grizman nije uspeo da se prilagodi u dresu Barselone. U sistemu Katalonaca, svaki od 11 igrača obavlja izvesne zadatke, dok je Grizman slobodan u igri.
Zato ga samo pustite da radi ono što najbolje zna. Ne zaboravimo i koliko je Francuz moćan kada je napad u pitanju, kao i vođenje igre, koje je doveo do perfekcije. Ipak, lepo je znati da Grizman igra i odbranu. Mnogo dobro za Francusku.
► Pogledajte novu epizodu emisije Miljanov korner.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala