- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Ministarstvo odbrane Rusije objavilo snimak uništavanja ukrajinskih dronova /video/

Pratite nas
Ministarstvo odbrane Rusije objavilo je video snimak na kom se vidi kako je posada protivvazdušnog raketnog sistema „Tor-M2U“ Zapadnog vojnog okruga, tokom specijalne operacije, otkrila približavanje neprijateljskih bespilotnih letelica i ispalila rakete na ciljeve.
Na snimcima je prikazano kako je posada zauzela položaj i pomoću radara otkrila da se približava neprijateljski dron. Nakon identifikacije cilja, lansirane su rakete.

„Posada protivvazdušnog raketnog sistema 'Tor-M2U' Zapadnog vojnog okruga uništila je izviđačke bespilotne letelice Oružanih snaga Ukrajine“, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

U saopštenju se dodaje da je posada borbenog vozila, nakon što se uverila da su vazdušni ciljevi uništeni, promenila vatreni položaj.
Glavni zadaci protivvazdušnog raketnog sistema „Tor“ su zaštita strateški važnih objekata ili vojnih jedinica. U borbenom kompleksu „Tor“ u ovoj modifikaciji postoji osam protivavionskih navođenih raketa. One mogu biti lansirane pet sekundi nakon otkrivanja ciljeva.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala