- Sputnik Srbija, 1920
Katar 2022
Svetsko prvenstvo u fudbalu 2022. godine održava se u Kataru, pratite sva dešavanja sa najvećeg fudbalskog takmičenja uz Sputnjik sport.

Velika seoba Marokanaca u Katar – stiže 30 čartera

© AP Photo / Petr David JosekMaroko i Kristijano Ronaldo
Maroko i Kristijano Ronaldo - Sputnik Srbija, 1920, 13.12.2022
Pratite nas
Maroko i Francuska igraju u sredu uveče istorijsku utakmicu za afrički fudbal, polufinale Svetskog prvenstva u Kataru, a najprijatnije iznenađenje turnira će u borbi sa aktuelnim prvakom sveta imati ogromnu podršku navijača.
Naime, avio kompanija „Rojal Er Marok“ objavila je da je obezbedila 30 letova na relaciji Kazablanka - Doha kako bi se navijači transportovali na utakmicu.
Svaki od aviona nosiće otprilike po 200 putnika, pa će izabranici Valida Regragija igrati sa podrškom od još 6.000 sunarodnika.
Inače, navijači Maroka su na Mundijalu u Kataru među najbrojnijima od grupne faze, a mnogi su ih proglasili i najboljima.
Selektor Valid Regragi je u više navrata hvalio marokanske navijače kao „12. igrača na terenu“.
„Selekcija mora da okupi sve Marokance. U jednom trenutku smo bili podeljeni. Ako smo uspeli da okupimo naše ljude oko fudbala, to je dobro“, reko je Regragi.
Maroko je na putu do polufinala izbacio favorizovane Špance i Portugalce, nakon što je kao prvi iz grupe sa Belgijom i Hrvatskom prošao u nokaut fazu.
Meč Maroko - Francuska igra se u sredu od 20 časova, a sudiće ga Meksikanac Sesar Arturo Ramos.
► Pogledajte novu epizodu emisije Miljanov korner.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala