- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruska ambasada: Kanada širi lažne informacije o specijalnoj operaciji u Ukrajini

© Fotolia / OlddaysKanada
Kanada - Sputnik Srbija, 1920, 13.12.2022
Pratite nas
Kanadski mediji i političari šire lažne informacije o tome da ruska vojska, navodno, koristi kasetnu municiju u zoni specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštila je ruska ambasada.
„Vodeći kanadski mediji i neki političari šire lažne vesti o tome, da Rusija koristi kasetnu municiju u Ukrajini. Rusija je nikada nije koristila. Istina je da Ukrajina narušava sve međunarodne obaveze“, piše na Tviteru ruske ambasade.
Kako tvrdi ambasada, ukrajinska vojska koristi zabranjeno oružje protiv ciljeva koji nisu vojni. Istovremeno, Kijev i dalje traži od Zapada nove isporuke oružja kako bi gađao stambene objekte i civilnu infrastrukturu.
U ruskoj ambasadi su podvukli, da očekuju od kanadskog premijera Džastina Trjuda i vlade da po hitnom postupku osude akcije Kijeva, koje su usmerene protiv civila. U suprotnom će se, prema rečima ambasade, nereagovanje Kanade smatrati dvoličnošću i saučesništvom.
Ranije je zamenik ministra inostranih poslova Rusije Sergej Veršinjin rekao da zapadni mediji namerno iskrivljuju situaciju u Ukrajini.
U članku lista „Amerikan tinker“ je 8. decembra objavljeno da američki mediji ćute o vojnim zločinima ukrajinske vojske, a administracija američkog presednika Džozefa Bajdena podržava naciste u redovima Oružanih snaga Ukrajine. U članku se dodaje da zapadni mediji više nisu objektivni i da se trude da prikazuju konflikt u Ukrajini kao sukob dobra i zla.
Logo EU na zgradi sedišta Evropskog parlamenta u Briselu - Sputnik Srbija, 1920, 09.12.2022
Specijalna operacija u Ukrajini
EU u ponedeljak objavljuje deveti paket antiruskih sankcija; Kanada i London uveli nova ograničenja
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala