- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

FSB uhapsila na stotine ukrajinskih zločinaca pri pokušaju da uđu u Rusiju

© FSB RF / Uđi u bazu fotografijaPripadnici Federalne službe bezbednosti Rusije (FSB)
Pripadnici Federalne službe bezbednosti Rusije (FSB) - Sputnik Srbija, 1920, 13.12.2022
Pratite nas
Federalna služba bezbednosti Rusije je za godinu dana privela više od 400 ukrajinskih neonacista i lica koja su počinila ratne zločine pri pokušaju da uđu Rusiju, saopštila je pres-služba Nacionalnog antiterorističkog komiteta.

„Prilikom pokušaja prelaska državne granice Rusije, na prelazima je zadržano više od 400 ukrajinskih neonacista i lica koja su počinila ratne zločine. Nije dozvoljen ulazak u Rusiju za 1.026 lica koja su umešana u terorističke aktivnosti“, navodi se u saopštenju.

Direktor FSB Aleksandar Bortnikov je tokom sednice Nacionalnog antiterorističkog komiteta rekao da se tokom godine povećao broj terorističkih pretnji u Rusiji, pre svega u pograničnim regionima Centralnog i Južnog federalnog okruga.
„To je povezano kako sa subverzivnom i izviđačkom aktivnošću ukrajinskih obaveštajnih službi koja se sprovodi uz podršku zapadnih zemalja na čelu sa SAD, kao i sa pokušajima pristalica međunarodnih terorističkih organizacija da formiraju tajne ćelije i izvršavaju terorističke napade“, rekao je Bortnikov.
Učesnicima sastanka je skrenuta pažnja da je neophodno da se obezbedi pouzdana antiteroristička zaštita objekata u zemlji.
Pripadnici FSB - Sputnik Srbija, 1920, 08.12.2022
Specijalna operacija u Ukrajini
FSB: Uhapšena dva lica zbog veleizdaje i odavanja informacija Službi bezbednosti Ukrajine /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala