- Sputnik Srbija, 1920
Katar 2022
Svetsko prvenstvo u fudbalu 2022. godine održava se u Kataru, pratite sva dešavanja sa najvećeg fudbalskog takmičenja uz Sputnjik sport.

Sve oči će biti uprte u Italijana i Meksikanca

© AP Photo / Alessandra TarantinoSudije
Sudije - Sputnik Srbija, 1920, 13.12.2022
Pratite nas
Objavljena su imena sudija koji će deliti pravdu u polufinalima Mundijala – Danijele Orsato će biti glavni arbitar duela između Argentine i Hrvatske, a Sesar Arturo Ramos iz Meksika će nositi pištaljku u meču Maroka i Francuske.
Orsato je sudio na otvaranju prvenstva kada su snage odmerili domaćin Katar i Ekvador, a već je sudio na ovom SP-u Argentincima, kada su slavili protiv Meksika sa 2:0.
Za vreme osmine finala i četvrtfinala Italijan je odmarao, a u utorak ga čeka dosta poznatih imena iz Serije A: Lautaro Martinez, Marcelo Brozović, Anhel Di Maria, Leandro Paredes, Nikola Vlašić i Paulo Dibala.
© AP Photo / Manu FernandezSudije
Sudije - Sputnik Srbija, 1920, 12.12.2022
Sudije
Orsato je Argentincima sudio samo protiv Meksika, dok je Hrvatima sudio u tri navrata, dva puta su slavili, dok su na Evru prošle godine poraženi od Engleske.
Njegovi pomoćnici su Ćiro Karbone, Alesandro Đalatini, Mohamed Mohamed, a u VAR sobi će biti Masimilijano Irati.
Sa druge strane, Ramosu je ovo drugo Svetsko prvenstvo nakon što je delio pravdu i u Rusiji 2018. U Kataru je jednom već sudio Marokancima i doneo im sreću – bilo je to u neočekivanoj pobedi nad Belgijom od 2:0, 27. novembra u Dohi.
© AP Photo / Petr David JosekSudije
Sudije - Sputnik Srbija, 1920, 12.12.2022
Sudije
Arbitru iz Meksika pomagaće zemljaci Alberto Morin i Migel Ernandes, dok je četvrti sudija Hesus Valencuela iz Venecuele, a u VAR sobi biće Kanađanin Dru Fišer i Kolumbijac Nikolas Galo.
► Pogledajte novu epizodu emisije Miljanov korner.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala