- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Bivši austrijski potpredsednik vlade: Izjave Merkelove o Minskim sporazumima su zastrašujuće

© AP Photo / ATTILA KISBENEDEKVicekancelar Austrije Hajnc-Kristijan Štrahe
Vicekancelar Austrije Hajnc-Kristijan Štrahe - Sputnik Srbija, 1920, 13.12.2022
Pratite nas
Izjave bivše nemačka kancelarka Angele Merkel o pravim ciljevima Minskih sporazuma su zastrašujuće, one podrivaju veru u snagu reči evropskih političara, izjavio je bivši zamenik austrijskog kancelara Hajnc-Kristijan Štrahe.

„Bivša nemačka kancelarka Angela Merkel je rekla da Minski sporazumi nisu bili ozbiljni, da su potpisani kako bi se Ukrajini dalo vreme da se pripremi za mogući vojni scenario. Zastrašujuće je kako Merkelova tako otvoreno govori o tome. Na taj način se uništava poverenje“, rekao je on izlažući na okruglom stolu u Beču, posvećenom konfliktu u Ukrajini.

Izjava bivše nemačke kancelarke o tome da su Minski sporazumi potpisani kako bi se kijevskom režimu omogućilo da postane jači, objašnjava trenutnu poziciju Zapada u ukrajinskom konfliktu, naglasio je ranije zamenik stalnog predstavnika Rusije pri OEBS-u Maksim Bujakevič.
Merkelova je ovu izjavu dala u intervjuu listu „Cajt“ početkom decembra. Berlin i kolektivni Zapad nisu planirali da ispune Minske sporazume, već su iskoristili vreme da Kijevu dostave oružje, rekla je portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova.
Protesti protiv antiruske politike u Beču - Sputnik Srbija, 1920, 11.12.2022
RUSIJA
Bivši austrijski potpredsednik vlade: Evropa je obmanuta - obećali joj da će Rusija pasti na kolena
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala