- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Zaharova: Rusija ne može da prihvati da Vatikan bude posrednik o Ukrajini - papa se nije izvinio

© Sputnik / Russian Foreign Ministry / Uđi u bazu fotografijaMarija Zaharova
Marija Zaharova - Sputnik Srbija, 1920, 12.12.2022
Pratite nas
Predstavnici Vatikana se još nisu izvinili za reči poglavara Rimokatoličke crkve pape Franja o vojnicima iz Burjatije i Čečenije, napisala je na Telegramu portparolka ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova, komentarišući izjavu državnog sekretara Vatikana kardinala Pjetra Parolina da je ta zemlja dobro mesto za dijalog o Ukrajini.

„Plašim se da mi, braća Čečeni i Burjati to ne možemo da prihvatimo. Koliko se sećam, niko iz Vatikana se nije izvinio", rekla je ona.

Parolin je izjavio danas da Vatikan želi da predloži mesto, gde se mogu sastati strane kako bi započele dijalog o Ukrajini, bez preliminarnih uslova.
Ranije je papa Franja u intervjuu za jezuitski časopis „Amerika“ izjavio da su „najokrutniji“ među ruskom vojskom u Ukrajini Čečeni, Burjati i ostali „koji nisu deo ruske tradicije“. Na to je burno reagovala portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova, koja je kazala da takva izjava nadmašuje puku rusofobiju.
Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov je komentarisao izjavu i naveo da nije hrišćanska, da ne ide u prilog ni autoritetu Vatikana ni rešavanju sukoba u Ukrajini.
Papa Franja - Sputnik Srbija, 1920, 01.12.2022
Specijalna operacija u Ukrajini
Lavrov: Izjava pape o surovosti Burjata i Čečena nije hrišćanska - nadamo se da se neće ponoviti
Sve vesti
0
Prvo nova obaveštenjaPrvo stara obaveštenja
loader
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala