- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruski „mig“ pratio norveški izviđački avion iznad Barencovog mora

© Sputnik / Ilья Pitalev / Uđi u bazu fotografijaLovac MiG-31
Lovac MiG-31 - Sputnik Srbija, 1920, 12.12.2022
Pratite nas
Lovac MiG-31 snaga za protivvazdušnu odbranu Severne flote Rusije podignut je na identifikaciju i praćenje norveškog izviđačkog aviona iznad Barencovog mora, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.
Prema navodima ruskog Ministarstva, ruska kontrola vazdušnog prostora iznad Barencovog mora je 12. decembra otkrila vazdušni cilj koji se približavao ruskoj državnoj granici. Kako bi se on identifikovao i da bi se sprečilo kršenje granica Rusije, u vazduh je podignut lovac MiG-31.
„Posada ruskog lovca identifikovala je vazdušni cilj kao patrolni avion R-3S ‘Orion’ norveškog ratnog vazduhoplovstva i sproveo ga iznad Barencovog mora. Kao rezultat profesionalnih dejstava posade lovca, obezbeđeno je praćenje i kontrola manevara stranog vojnog aviona“, objašnjava se u saopštenju Ministarstva odbrane.
Nakon što je „Orion“ skrenuo sa državne granice, ruski lovac se vratio na svoj bazni aerodrom.
U Ministarstvu su istakli da nije dozvoljena povreda državne granice, kao i da je let aviona MiG-31 izveden u skladu sa međunarodnim pravilima za korišćenje vazdušnog prostora iznad neutralnih voda bez prelaska vazdušnih puteva i opasnog približavanja letelici strane države.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala