- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Oči u oči sa stranim plaćenicima: Ruski rezervisti otkrivaju detalje sa fronta u Donbasu

© Sputnik / Pavel Lisitsyn / Uđi u bazu fotografijaRuski vojnici tokom vojnih vežbi
Ruski vojnici tokom vojnih vežbi - Sputnik Srbija, 1920, 12.12.2022
Pratite nas
Mobilisani ruski vojnici su za Sputnjik otkrili kako su se tokom borbi na u području Svatovska, u Donbasu suočili sa stranim plaćenicima.

„Bili smo u rovovima na liniji odbrane. Rekli su nam da se povučemo sa položaja u unutrašnjost, jer će artiljerijske jedinice gađati neprijatelja. Povukli smo se i videli kako promiču senke (neprijateljskih vojnika)“, rekao je jedan očevidac.

Pojasnio je da su ruski vojnici tražili od grupe koja im se približavala da kažu lozinku, kako bi saznali koja je to jedinica.
„Viknuli su: ‘Predajte se Rusi!’ Zatim smo na njih otvorili vatru“, dodao je vojnik.
Vojnici su naveli da su neprijatelji govorili poljskim ili slovačkim akcentom i dodao, da su im odgovorili da se Rusi ne predaju.
Ruska vojska je više puta saopštavala da na strani kijevskog režima ratuju poljski plaćenici. Konkreno, Ministarstvo odbrane Rusije je krajem novembra saopštilo da je u Harkovskoj oblasti likvidirano do 200 poljskih plaćenika i preko 100 plaćenika iz „legije stranaca“ u DNR. U istom periodu je saopštavano da poljski plaćenici trpe velike gubitke kod Kremene, Lisičanska, Svatova i u drugim pravcima u LNR.
Zvanična predstavnica Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova je početkom novembra izjavila da je u Ukrajinu stiglo više od 8.000 plaćenika iz preko 60 zemalja, a da su najbrojnije grupe iz Poljske, SAD, Kanade, Rumunije i Velike Britanije. Do tada je bilo likvidirano preko 3.000 stranih boraca, a isto toliko se vratilo kući.
Žena pripadnik specijalnih snaga - Sputnik Srbija, 1920, 03.12.2022
Specijalna operacija u Ukrajini
U Ukrajinu stigli poljski specijalci i obaveštajci sa posebnim zadatkom
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala