- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Bodiroga je tu, ali – napretka nema: „Neće biti promena ni u februaru“

© Sputnik / Lola ĐorđevićKošarkaška lopta
Košarkaška lopta - Sputnik Srbija, 1920, 12.12.2022
Pratite nas
Generalni sekretar Međunarodne košarkaške federacije Andreas Zaglis održao je u ponedeljak tradicionalnu godišnju konferenciju za medije.
U godini koju polako ispraćamo odigrana su tri kontinentalna šampionata – Svetsko prvenstvo za košarkašice, kvalifikacije za Svetsko prvenstvo 2023, Svetsko i Evropsko prvenstvo u basketu tri na tri kao i svetska turneja basketaša, a Zaglis je ocenio da je godina bila izazovna, ali uspešna i dodao da će FIBA, kao i uvek, težiti novom napretku.
Istakao je i da će Mundobasket koji će biti odigran u Indoneziji, Japanu i Filipinima sa dvoranom u Manili koja ima kapacitet od 50.000 mesta biti vreme da se ispišu nove stranice istorije.
Jedno od najzanimljivijih pitanja svakako se odnosilio na sastanak sa Dejanom Bodirogom i Maršalom Glikmanom, čelnim ljudima Evrolige i usklađivanja kalendara.
„Mogu da potvrdim da smo se sastali, ali to ne bi trebalo da bude vest. Ambijent je dobar, ali napretka nema. Istovremeno, a rekao sam to i prošle godine, FIBA je veoma spremna za diskusiju i napredak. U ovom momentu, bar u poslednjih 18 meseci, FIBA je pokušala sama. Pisali smo pisma, uključili smo i NBA, doveli smo ljude za sto, imali smo planove i ideje“, rekao je Zaglis.
On je govorio i o pojedinim promenama, ali I poteškoćama.
„U septembru smo odlučili da promenimo datume da bi svi mogliu da učestvuju u prozorima, a to nije bila laka odluka. Nažalost, moram da kažem da situacija unutar Evrolige ne napreduje. Nema to veze sa novim rukovodstvom, oni žele progres, ali unutar EKA postoji većina i manjina. Nema uniformnosti koja je potrebna da se započnu pregovori“.
Kako je istakao, takav je trenutni status.
„Nisam srećan zbog toga, ali ćemo nastaviti. Svi radimo na tome, cela FIBA. Ne samo zato što je to naša obaveza prema sportu. Ne očekujem da se nešto veliko desi u februaru. Naravno, hvala onima koji su radili na promenama termina utakmica u novembru, klubovima i ligama i ostalima. Pričamo o jednostavnim stvarima koje bi se promenile, ali ni za to ne postoji minimum konsenzusa. To je sadašnji status, a mi ćemo nastaviti da iznosimo predloge“, zaključio je ovu temu Zaglis.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala