- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Bogdan je hteo da završi posao – i uspeo je, ali zna šta ne treba da radi: „Borba je!“

© AP Photo / Mary AltafferBogdan Bogdanović
Bogdan Bogdanović - Sputnik Srbija, 1920, 12.12.2022
Pratite nas
Bogdan Bogdanović, srpski košarkaš, posle duge pauze zbog povrede, što ga je udaljilo i od Evropskog prvenstva, u briljantnom stilu se vratio na parket i sjajno igra u NBA ligi za ekipu Atlanta Hoksa.
Bogdan je odigrao pet utakmica po povratku, a u poslednje dve je postigao ukupno 59 poena i pokazao da će biti veliko pojačanje za ekipu trenera Nejta Mekmilana.
Posebno je to bio u duelu sa Čikagom koji je Atlanta dobila sa 123:122 posle produžetka, a Bogdan je ubacio 28 poena uz sedam skokova i pet asistencija.
„Rekao je da želi da ostane u igri u produžetku, da hoće da završi posao. Dobio je dozvolu od mene, navijači bi poludeli da sam ga izveo iz igre, a na kraju je sve prošlo kako treba“, rekao je Mekmilan.
Ipak, Bogdanović je pored sjajne igre zabeležio i jedan nesmotreni potez kada je faulirao rivala na šutu za tri poena svega pola sekunde do kraja, što je Čikagu donelo pola koša prednosti.
„On zna da se to ne radi, da se ne pravi faul, samo se podignu ruke, ne treba pokušavati blokadu. Pokušao je i napravio faul...“, dodao je Mekmilan.
Atlanta je na kraju uspela da pobedi, košem iz poslednje akcije o kojoj je govorio Bogdanović.
„Moram da vratim fim... Najpre je Jang zatražio novi tajm-aut jer su nas provalili, a onda je pomoćni trener Džo Pranti seo i nacrtao kako Grifin treba da se kreće. Dodavanje je bilo odlično, svi su uradili svoj posao. Ne znam šta se sve desilo, ali dobili smo utakmicu“, istakao je Bogdanović.
U prve tri povratničke utakmice Bogdanović nije provodio više od 25 minuta po meču, ali je u poslednje dve „prebacio“ pola sata na terenu.
„Borba je, ali kada se uživite, želite da igrate i kada ste takmičar kao ja... Pa stao bih samo ako ne bih mogao da se pomerim. Jasno, oni žele da imam dužu karijeru posle ovoga i to im je bitno. S druge strane, hvala im što su mi dozvolili da igram, razumeli su me. Stručni štab mi je verovao, izgradili smo poverenje. Malo sam umoran, ali ne osećam nikakvu nelagodu", zaključio je Bogdanović.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala