- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Premijer Abhazije: Poljska pokušava da otvori u Gruziji drugi front protiv Rusije

© Sputnik / Mihail Mokrushin / Uđi u bazu fotografijaSuhumi, Abhazija
Suhumi, Abhazija - Sputnik Srbija, 1920, 11.12.2022
Pratite nas
Vlasti u Abhaziji su i dalje oprezne u odnosu prema Tbilisiju, posebno zbog informacija da emisari, uključujući i oni iz Poljske, pokušavaju da otvore drugi front protiv Rusije u Gruziji, izjavio je Sputnjiku premijer Abhazije Aleksandar Ankvab.

„Mi smo budni u svakog situaciji, posebno u današnjoj kada postoji veliki broj informacija o tome da su iz raznih evropskih zemalja, a posebno iz Poljske, dolazili emisari sa ciljem da otvore drugi front u Gruziji. Međutim, hvala Bogu, to se za sada nije dogodilo“, rekao je premijer, odgovarajući na pitanje, da li postoje preduslovi za eskalaciju odnosa sa Gruzijom zbog ruske specijalne operacije u Ukrajini.

Ankvab je naveo, da je situacija u regionu uvek napeta i dodao, da u Gruziji ima mnogo razumnih ljudi koji neće da dozvole eskalaciju.

„Mi pratimo procese koji se tamo dešavaju, a koji su izazvani različitim okolnostima. Međutim, nema nekih koraka koje bi nas uznemirili“, zaključio je premijer Abhazije.

Moskva je 26. avgusta 2008. hodine priznala suverenitet Abhazije i Južne Osetije. Lideri u Rusiji su više puta izjavljivali da priznanje nezavisnosti dve bivše gruzijske autonimije odražava realnost i ne može se revidirati. Gruzija, kao i ranije, ne priznaje Abhaziju i Južnu Osetiju kao nezavisne države i smatra ih svojim regionima.
Južna Osetija - Sputnik Srbija, 1920, 01.04.2022
RUSIJA
Može li Južna Osetija da se ujedini sa Severnom — u okviru Rusije
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala