- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Novi poraz crno-belih: Partizan pao posle drame u Stožicama!

© Tanjug / STRAHINJA AĆIMOVIĆŽeljko Obradović Partizan
Željko Obradović Partizan - Sputnik Srbija, 1920, 11.12.2022
Pratite nas
Košarkaši Partizana izgubili su posle dramatične završnice u dvorani Stožice od Cedevita Olimpije rezultatom 77:74, u meču 10. kola ABA lige. Partizan je posle poraza u evroligaškom derbiju izgubio drugi vezani meč, to je ujedno i drugi poraz Željkovog tima u regionalnom takmičenju, naspram osam pobeda.
Čudno je počeo meč u Ljubljani, s obzirom na to da je Željko Obradović posle samo 34 sekunde izveo iz igre Alena Smailagića koji se našao u prvoj petorci.
Bivši član Golden Stejta koji se oporavio od povrede i pokušava da se vrati u ritam našao se među starterima, i u prvom napadu je promašio jedan šut, da bi u sledećem kada je usledio faul, Željko Obradović odlučio da ga izvede iz igre, a Smailagić je bio u šoku.
Do kraja meča Smailagić je odigrao ukupno nešto manje od šest minuta, ali se nije upisao u strelce, imao je samo jedan skok.
Domaći sastav predvođen Amerikancem Jogijem Ferelom dobio je uvodnu deoonicu rezultatom 23:19, ali se na poluvreme otišlo rezultatski egalom - 43:43.
U nastavku je viđena rezultatska klackalica, dva tima su se smenjivala u vođstvu, ali Partizan nije uspeo da sačuva tesnu prednost koju je imao u samom finišu, već su trojke Jogija Ferela (18 poena) uticale da Cedevita izađe kao pobednik u dramatičnoj završnici - 77:74.
Najefikasniji akter susreta odigranog u Ljubljani bio je Dante Egzum sa 24 poena, tri skoka i šest asistencija za gotovo 33 minuta provedenih na parketu, ali to nije bilo dovoljno da crno-beli izgegnu drugi poraz u ABA ligi od početka sezone.
Uz Egzuma, istakao se i iskusni Grk Papapetru, koji je ubacio17 poena, tri skoka i jednom asistencijom, dok je kapiten Kevin Panter potpuno podbacio i bio ispod svakog nivoa. Za 21 minut na parketu postigao je samo dva poena, šutirajući 1/6 iz igre uz procenat šuta svega 17 odsto.
Partizan se očigledno nije oporavio od poraza od Crvene zvezde (76:73) u istorijskom derbiju odigranom pre tri dana u krcatoj Areni gde je imao fantastičnu podršku oko 20.000 "grobara".
Strahinja Stojačić – najbolji basketaš sveta - Sputnik Srbija, 1920, 11.12.2022
SPORT
Srbi na krovu sveta – basketaši Uba osvojili završni masters!
Stefan Jović u duelu protiv Filipina - Sputnik Srbija, 1920, 11.12.2022
SPORT
Povezivao se sa povratkom u Zvezdu, završio u Španiji kod Simanića
Miroslav Raduljica - Sputnik Srbija, 1920, 10.12.2022
SPORT
Ivanović promešao karte – Zvezda ubedljiva protiv Mornara
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala