- Sputnik Srbija, 1920
Katar 2022
Svetsko prvenstvo u fudbalu 2022. godine održava se u Kataru, pratite sva dešavanja sa najvećeg fudbalskog takmičenja uz Sputnjik sport.

Skrhani Ronaldo potvrdio kraj: Moj najveći san bila je Portugalija na krovu sveta

© AP Photo / Martin MeissnerMaroko i Kristijano Ronaldo
Maroko i Kristijano Ronaldo - Sputnik Srbija, 1920, 11.12.2022
Pratite nas
Portugalija je eliminisana od Maroka (0:1) u četvrtfinalu i Kristijano Ronaldo je posle takvog epiloga odjurio ka tunelu u kojem se i rasplakao. Dan kasnije jedan od najvećih fudbalera sveta svih vremena se oglasio, poručivši da je san gotov.
Kristijano Ronaldo je s Portugalom osvojio sve osim "Zlatne boginje" i nije bila tajna da mu je to najveća želja, ali od toga po svemu sudeći neće biti ništa. Taj san će za Kristijana ostati nedosanjan. Razlog su godine, ima ih 38 i Mundijal u Kataru bio mu je poslednja šansa da realizuje ono što je naumio u državnom dresu.
„Osvajanje Svetskog prvenstva sa Portugalijom bio je moj najveći i najambiciozniji plan u karijeri. Imao sam sreću da osvojim mnogo titula na međunarodnom nivou, uključujući i trofej sa Portugalijom, ali moj najveći san je bio da odvedem svoju zemlju na svetski vrh. Borio sam se žestoko za taj san. Pet puta sam učestvovao na Mundijalu, uvek rame uz rame sa sjajnim saigračima i uz podršku miliona navijača. Dao sam sve. Nikada nisam pobegao od borbe i nikada nisam odustao od tog sna. Želim da svi znaju da se moja posvećenost portugalskoj reprezentaciji nije promenila nijednog trenutka, uprkos svemu što se govorilo, pisalo, spekulisalo…“, kazao je Ronaldo.
Kristijano koji je po uspeh nadmašio i legendarnog Euzebija i postao najveće ime portugalskog fudbala, ipak će ostati uz nacionalni tim i u godinama koje dolaze.
„Nemam mnogo toga da kažem trenutno. Hvala ti, Portugalijo. Hvala i Kataru – bilo je lepo dok je trajalo. Sada možemo da se nadamo da će nam vreme dati dobre savete i dozvoliti svakome da donese svoje zaključke“, poručio je legendarni fudbaler.
► Pogledajte novu epizodu emisije Miljanov korner.
Pepe i sudija, Mundijal Katar - Sputnik Srbija, 1920, 11.12.2022
Katar 2022
Za ovo zaslužuje poštovanje – Portugalac igrao sa slomljenom rukom
Stadion 974 - Sputnik Srbija, 1920, 11.12.2022
Katar 2022
Tzv. Kosovo neće dobiti stadion na kom je igrala Srbija – „kontejneri“ idu svojim putem
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala