- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Bela kuća: SAD vide rizike po nacionalnu bezbednost zbog oslobađanja Viktora Buta

Viktor But - Sputnik Srbija, 1920, 11.12.2022
Pratite nas
Sjedinjene Američke Države vide rizike za nacionalnu bezbednost ako oslobođeni Rus Viktor But odluči da se „vrati na stari posao“ i spremne su da učine sve što je moguće da ga pozovu na odgovornost, izjavio je koordinator za stratešku komunikaciju u Savetu za nacionalnu bezbednost SAD Džon Kirbi.

„But ima izbor. Ako odluči da se vrati starom poslu, onda ćemo učiniti sve što je moguće da ga pozovemo na odgovornost“, rekao je Kirbi novinarima.

U četvrak je rusko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo da je na aerodromu u Abu Dabiju završena procedura razmene ruskog državljanina Viktora Buta, koji je oslobođen iz američkog zatvora i prebačen u Rusiju, sa američkom košarkašicom Britni Grajner, koja je oslobođena iz ruskog zatvora.
Viktor But je ruski biznismen koji je na zahtev Vašingtona uhapšen na Tajlandu 2008. godine, prebačen u SAD i tamo osuđen na 25 godina zatvora 2012. godine zbog „namere ilegalne trgovine oružjem i podrške terorizmu“. But je negirao sve optužbe.
Britni Grajner je američka košarkašica koja je igrala u ruskim klubovima, a 17. februara 2022. privedena je na aerodromu u Moskvi zbog šverca droge/nedozvoljenih sredstava.
Viktor But - Sputnik Srbija, 1920, 09.12.2022
RUSIJA
Otkriveni detalji pregovora o razmeni Viktora Buta
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala