- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Luka je sve bolji, ali vreme ističe...

© AP Photo / Brandon WadeLuka Dončić
Luka Dončić - Sputnik Srbija, 1920, 10.12.2022
Pratite nas
Luka Dončić, slovenački košarkaš, odlično je ušao u sezonu, ali i dalje nema previše sreće kada je tim u pitanju jer je jedina zvezda u Dalasu i ne uspeva uvek sam da odvede tim ka pobedi. Dončićev ugovor sa Maveriksima traje do 2026. godine, ali Slovenac uvek ima opciju da zatraži da ode ukoliko je nezadovoljan.
Od početka sezone Luka Dončić gotovo da nije imao lošu utakmicu, ali Dalas od 25 utakmica ima 13 pobeda i čak 12 poraza. Kao i Nikola Jokić u Denveru, tako i Dončić u Dalasu često nema podršku od saigrača koji su daleko od forme Slovenca.
Dalas Maveriksi prema rečima dobro obaveštenih izvora u NBA imaju dovogodišnji rok da ubede Dončića da mogu do titule u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu.
„Mislim da imaju rok od dve godine. Tokom tog perioda moraju da ubede Luku da imaju šansu da se bore za trofej. Ako to ne urade u dvogodišnjem periodu, ne kažem da će tražiti da ode, ali ako nije zadovoljan ima svu moć sveta da to traži“, objasnio je Tim Mekmahon u ESPN podkastu.
Mekmahon smatra da je Dončić srećan u Dalasu i da neće tražiti razloge za odlazak, ali da je normalno da igrač takvog kalibra želi da ima tim sa kojim može da pretenduje da bude šampion.
„Takođe se neću pretvarati da znam njegove najdublje misli, ali očigledno sam u ovom timu redovno. Znam ljude koji dobro poznaju Luku. Mislim da Luka neće tražiti razloge za odlazak. Mislim da je srećan sa Maveriksima, ali uvek je moguće da bi mogao da zatraži zamenu od tima ako nije zadovoljan smernicama franšize. On je takođe momak koji je nemilosrdan takmičar, što znači da voli da pobeđuje. Navikao je da pobeđuje. Osvojio je šampionat sa Real Madridom. Sa reprezentacijom Slovenije osvojio je šampionat Evrobasketa. On takođe mrzi da gubi. Kao da se ne može nositi s tim. Bilo da su u pitanju karte, ping pong, ali posebno NBA“, objasnio je Mekmahon.
Luka je dokazao i da sa ne tako sjajnim timom može da stigne do finala Zapadne konferencije. Na putu do tog finala pobedili su Jutu i Finisk, da bi na kraju izgubili od Golden Stejta.
Maveriksi su imali ideju da se pojačaju i pomognu Dončiću sa Kristapsom Porzingisom, ali Letonac je sam tvrdio da nije „pravi čovek“ za igru sa Slovencem. Potom je Dalas uspeo da zameni Porzingisa sa Spenserom Dinvidijem.
Ostaje pitanje koliko će Luka još imati ljubavi i strpljenja prema Dalasu ukoliko Maveriski ne uzvrate dostojnim pojačanjem ili snažnijom podrškom.
Košarkaš Partizana Kevin Panter - Sputnik Srbija, 1920, 09.12.2022
SPORT
Panter sa prevelikom slobodom
Srpski košarkaš Nikola Jokić, aktuelni MVP - Sputnik Srbija, 1920, 09.12.2022
SPORT
Jokić se poigravao sa Nurkićem, Denver srušio Portland trojkom uz zvuk sirene
Bogdan Bogdanović - Sputnik Srbija, 1920, 10.12.2022
SPORT
Amerika je ponovo videla „srpski snajper“ – Bogdan ubacio sedam trojki!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala