Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Kurti: Na agresiju ćemo odgovoriti svom snagom koju imamo

© AP Photo / Visar KryeziuAljbin Kurti
Aljbin Kurti - Sputnik Srbija, 1920, 10.12.2022
Pratite nas
Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti izjavio je večeras da Kosovo ne želi sukob, ali da će na agresiju odgovoriti svom snagom koju ima.
On je tako reagovao na izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića da će Srbija od Kfora tražiti da rasporedi svoje vojne i policijske snage na Kosovo i dodao da će svako neosuđivanje „orkestriranog nasilja“ od strane EU i SAD ohrabriti zvanični Beograd na dalje podsticanje na destabilizaciju.
Prema njegovim rečima Srbija već nekoliko dana "preti Kosovu agresijom" i poziva na povratak srpske vojske na Kosovo, pozivajući se na Rezoluciju 1244 UN.

"Žele dvostuko vraćanje u prošlost. Prvi, povratak u vreme Miloševića i rata. Drugo, da se pitanje Kosova vrati u UN i što dalje od EU. Kosovo je evropska, demokratska i proamerička država. Sa ovim rukovodstvom koje ima, Srbija je autokratska, proazijska i militantna. Ne želimo sukob, želimo mir i napredak, ali ćemo na agresiju odgovoriti svom snagom koju imamo. Sada kada ni registarske tablice za vozila ni datum izbora ne mogu da se koriste kao izgovor, nelegalne strukture Srbije pretvorene u kriminalne bande otkrile su se", napisao je Kurti na društvenim mrežama.

On je dodao da je kosovski ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svečlja u kontaktu sa komandantom Kfora i dodao da barikade "maskiranih kriminalaca na severu" treba odmah ukloniti.
"Kosovo je zemlja slobodnih i vrednih građana, bez obzira na etničku pripadnost, veru, pol i godine. Zločinci i rusofili će propasti. Republika Kosovo će pobediti", napisao je on.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala