- Sputnik Srbija, 1920
Katar 2022
Svetsko prvenstvo u fudbalu 2022. godine održava se u Kataru, pratite sva dešavanja sa najvećeg fudbalskog takmičenja uz Sputnjik sport.

Selektor Hrvata pred dvoboj sa Brazilom pričao o Srbiji

© Sputnik / Aleksandr Vilьf / Uđi u bazu fotografijaSelektor Hrvatske Zlatko Dalić
Selektor Hrvatske Zlatko Dalić - Sputnik Srbija, 1920, 08.12.2022
Pratite nas
Hrvatska je na Mundijalu u Kataru stigla do četvrtfinala, gde je čeka verovatno najteži protivnik – Brazil. U petak od 16 časova odmeriće snage sa Nejmarom i drugovima, a selektor „vatrenih“ Zlatko Dalić je pred taj istorijski meč pominjao Srbiju koja je bila rival Brazila na premijernom meču u Dohi.
Srbija je odolevala Nejmaru i drugovima punih sat vremena, ali je pad koncentracije i nedostatak fizičke spreme doveo do žestokog pada, što je prouzrokovalo dva brza gola Rišarlisona u mreži Vanje Milinković-Savića.
Dalić je poručio da su Hrvati gledali taj meč i da su iz njega izvukli pouke, gde je Srbija pogrešila i šta „kockasti“ ne smeju da dozvole sebi, ukoliko hoće da se nađu u polufinalu Svetskog prvenstva, što im je pošlo za nogom u Rusiji pre četiri godine, kada su stali u finalu pred Francuskom.
„Gledali smo Srbiju protiv Brazila. Srbija je igrala odlično sat vremena, ali su onda njihovi igrčai postali nervozni. Posle gola se Brazil razigrao, a Srbija je pala. Mi ne smemo da upadnemo u tu nervozu. Moramo da budemo disciplinovani i da čekamo našu prilku“, poručio je Zlatko Dalić.
Hrvatska i Brazil su prvi četvrtfinalni par u Kataru i na teren će od 16 časova, dok je večernji termin rezervisan za dvoboj Argentine i Holandije od 20 sati.
Dan kasnije, u subotu, sastaju se Maroko i Portugalija (16), a kasnije Francuska i Engleska (20).
Luis Enrike i Valid Regragui - Sputnik Srbija, 1920, 08.12.2022
Katar 2022
Španija ne prašta neuspeh – Luis Enrike dobio otkaz!
Zdravko Mamić - Sputnik Srbija, 1920, 08.12.2022
Katar 2022
Mamić: Da Hrvatska ima Mitrovića i Vlahovića igrala bi finale Svetskog prvenstva
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala