- Sputnik Srbija, 1920, 19.07.2021
Podkast
Sputnjik vam predstavlja svoju audio i video produkciju. Autorske emisije, ekskluzivni intervjui, analize gorućih pitanja, reportaže…

Zapad želi da ubije dve „muve“ jedim udarcem | Od četvrtka do četvrtka

© Tanjug / JADRANKA ILIĆSamit lidera EU i Zapadnog Balkana u Tirani
Samit lidera EU i Zapadnog Balkana u Tirani - Sputnik Srbija, 1920, 08.12.2022
Pratite nas
Događaje koji su obeležili prethodnu nedelju komentarisaće u emisiji radio Sputnjika „Od četvrtka do četvrtka” dr Aleksandar Mitić naučni saradnik Instituta za međunarodnu politiku i privredu.
Sa Kosova i Metohije nam stižu dramatične slike - u opštini Leposavić desio se pokušaj pljačke trezora, u Velikoj Hoči su specijalne policijske jedinice stigle sa cisternom kako bi zaplenile 42.000 litara vina porodice Petrović. Postavlja se pitanje može li Kfor da bude garant bezbednosti i dalje?
Napisana je i treća verzija francusko-nemačkog predloga rešenja kosovskog pitanja, a da Beograd i Priština nisu ni započeli pregovore na osnovu tog dokumenta.
Američki vojni budžet za iduću godinu iznosi skoro 848 milijardi dolara, a usmeren je na dugoročnu destabilizaciju Evrope i pokušaje „obuzdavanja“ Rusije.
U Nemačkoj vlada usijana situacija posle neuspelog pokušaja držanog udara, a policija sprovodi racije u 11 saveznih pokrajina.

O emisiji „Od četvrtka do četvrtka“

Emisija „Od četvrtka do četvrtka“ analizira najaktuelnije teme koje su obeležile prethodnih sedam dana. Vodi je Nataša Milosavljević.
Gosti su politikolozi, sociolozi, vojni stručnjaci, diplomate, novinari, dobri poznavaoci aktuelnih političkih prilika. Emituje se svakog četvrtka od 21.00.
Zapad želi da ubije dve „muve“ jedim udarcem | Od četvrtka do četvrtka
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala