- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Putin: Oni koji „ukidaju“ rusku kulturu su – budale

© Sputnik / Marijana KolakovićSajam knjiga štand Rusije
Sajam knjiga štand Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 07.12.2022
Pratite nas
Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da su oni koji „ukidaju“ rusku kulturu – budale koje na taj način same sebe lišavaju dela svetske kulture.

„To je, naravno, glupost. Oni koji uvode takva ograničenja su jednostavno budale. Oni sami sebe lišavaju dela svetske kulture. Da budem iskren, ne znam da li na neki način treba da se suprotstavimo tome. Zašto? Zato što su oni koji to rade očigledno neprijatelji naše zemlje. Oni sami sebi štete svojim postupcima“, rekao je ruski lider na sednici Saveta za ljudska prava.

Kako je dodao, razumni ljudi, između ostalog i u stranim zemljama, shvataju koliko su besmisleni pokušaji da se zabrani ruska kultura. Putin je tom prilikom podsetio na reči turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana.

„On je podsetio da su samo nacisti tridesetih godina prolog veka palili knjige klasika na trgovima. Te postupke nacista je uporedio sa onim što se dešava u pojedinim zemljama sa ruskom kulturom danas. To je ispravno poređenje. Kada ljudi sa strane skrenu pažnju na to što se dešava, posebno političari tog ranga, to je mnogo efikasnije nego da mi uvek uperujemo prstom na te gluposti koje cvetaju u nekim zemljama. Imaćemo u vidu s kim imamo posla“, poručio je ruski lider.

Cenzura ilustracija - Sputnik Srbija, 1920, 09.10.2022
RUSIJA
Bes se nastavlja: Brišu hiljadu i po godina ruskog nasleđa - sa čim će svet uopšte ostati /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala