- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Spektakularni derbi Jokića i Dončića: Drama u finišu pripala Slovencu

© AP Photo / David ZalubowskiNikola Jokić
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 07.12.2022
Pratite nas
Nikola Jokić, srpski košarkaš i najbolji igrač NBA lige, nije postigao uobičajeno veliki broj poena u utakmici protiv Dalasa, ali je i dalje bio jedan od važnijih faktora za igru Nagetsa koji su izgubili kod kuće rezultatom 116:115.
Posle dugo očekivanog sudara Nikole Jokića i Luke Dončića, Slovenac može da bude zadovoljniji jer je odneo i pobedu, kao i veći broj poena. Srpski as upisao je 19 poena, uz osam skokova i isti broj asistencija, dok je Luka ostvario tripl-dabl sa 22 poena, deset skokova i 12 asistencija.
Denver je prednost imao tokom jako malog dela utakmice i bilo je jasno da Maveriksi diktiraju tempo. U poslednjoj deonici mirisalo je na veću dramu jer je Brus Braun trojkom uspeo da preokrene rezultat, ali usledila je je trojka Dorijana Fini Smita koja je odlučila pobednika.
Srpski as promašio je slobodno bacanje, a onda je Džamal Marej bio precizan posle faula, međutim tačku je stavio Smit posle asistencije Dončića.
Dončić je vodio Dalas ka pobedi sa četiri trojke, ali je njegov saigrač Tim Hardvej pogodio čak šest šuta za tri poena i upisao 29 poena, čime je bio i najefikasniji igrač na meču.
Jokić je na parketu proveo koji sekund više od 34 minuta, a u njegovoj ekipi se najviše istakao Aron Gordon sa 27 poena, osam skokova i dve asistencije.
Denver je trenutno peti, a Dalas sedmi tim na tabeli Zapadne konferencije.
Na parketu je u noći između utorka i srede bio i mladi srpski košarkaš Nikola Jović koji je u porazu Majamija od Detroita (116:96) upisao pet poena i jedan skok.
Generalni direktor Evrolige Đordi Bertomeu - Sputnik Srbija, 1920, 06.12.2022
SPORT
Iza izbacivanja Rusa stoji – politika: „Litvanci i Srbi su imali potpuno suprotne stavove“
Duel Partizan - Crvena zvezda - Sputnik Srbija, 1920, 06.12.2022
SPORT
Posebna pravila za navijače Zvezde za prvi večiti derbi u Evroligi
Bogdan Bogdanović - Sputnik Srbija, 1920, 06.12.2022
SPORT
Bogdan ponovo sipa trojke – Srbin se vratio i zablistao
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala