- Sputnik Srbija, 1920
Katar 2022
Svetsko prvenstvo u fudbalu 2022. godine održava se u Kataru, pratite sva dešavanja sa najvećeg fudbalskog takmičenja uz Sputnjik sport.

Ipak nije ista priča kao sa Srbijom

© AP Photo / Martin MeissnerMaroko
Maroko - Sputnik Srbija, 1920, 07.12.2022
Pratite nas
Bili su ubedljivo poslednji u svojoj grupi pre četiri godine u Rusiji, pred Mundijal u Kataru su otpustili selektora Vahida Halilhodžića koji ih je doveo do nove prilike za dokazivanje na najvećoj smotri, ali uprkos očekivanjima i na njihovu sreću, nisu prošli kao Srbija kada je učinila isto sa Slavoljubom Muslinom.
Jedna od najvećih mrlja u srpskom fudbalu svih vremena je davanje otkaza selektoru koji je reprezentaciju odveo na Mundijal u Rusiju, a kako su stvari tekle u marokanskom slučaju, svi uslovi su bili tu za novi debakl.
Ali, Maroko je pokazao da može da se dogodi potpuno suprotno i na herojski način je stigao do četvrtfinala Mundijala i mesta među osam najboljih nacionalnih timova sveta.
Paklen je put bio za Maroko, našli su se u grupi sa Hrvatskom i Belgijom kao favoritima, a Kanada je zbog svoje blistave odiseje ka Kataru bila sve samo ne tim koji treba potceniti.
Startni remi bez golova protiv Hrvatske je pokazao da selektor Valid Regragui zna šta radi, iako je vicešampion iz Rusije bio dominantniji u statističkim parametrima i bio bliži golu, njegova ekipa je frenetičnom energijom uspela sve atake da neutrališe i stigne do prvog boda.
© AP Photo / Darko VojinovicHrvatska – Maroko
Hrvatska – Maroko - Sputnik Srbija, 1920, 07.12.2022
Hrvatska – Maroko
Usledio je duel sa Belgijom koji je sa sobom nosio veliki emotivni naboj zbog značajnog broja pripadnika marokanske nacionalne manjine koji živi u toj evropskoj državi, a na terenu je bilo baš onako kako su želeli.
Pobeda od 2:0, uz poništen jedan pogodak i dominantna igra protiv jednog od favorita na takmičenju je potvrdila da Maroko ima sjajnu atmosferu, pravu ideju i načine da je sprovede u delo.
© AP Photo / Frank AugsteinBelgija - Maroko
Belgija - Maroko - Sputnik Srbija, 1920, 07.12.2022
Belgija - Maroko
Odličnu prvu fazu je trebalo zatvoriti protiv Kanade, sa 2:1 je izvojevana još jedna pobeda za ukupno sedam poena, a Španija je svojim kalkulacijama želela da izbegne, na papiru jačeg rivala, Hrvatsku i odluči se za megdan sa Marokom.
Maroko - Sputnik Srbija, 1920, 06.12.2022
Katar 2022
Crveni talas pustinje je oduvao Furiju!
Uvertira je bila slična kao za meč sa Belgijom što se marokanskog tima tiče, a ogromna borba tokom 120 minuta se isplatila u penal seriji gde je briljirao golman Bunu, zaustavivši sva tri udarca rivala za konačnu pobedu i plasman u četvrtfinale gde će rival biti Portugalija.
Čak sedmorica igrača Maroka imali su ocenu veću od sedmice posle četiri utakmice, dvojica golmana Bunu i El Kažui, defanzivci Ašraf Hakimi, Romen Sais, Nuser Mazraui i Najef Ager, a u njihovo društvo je stigao i veznjak Azedin Unahi.
Bunu - Sputnik Srbija, 1920, 06.12.2022
Katar 2022
Adios amigos u režiji nasmejane hobotnice!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala