- Sputnik Srbija, 1920
Katar 2022
Svetsko prvenstvo u fudbalu 2022. godine održava se u Kataru, pratite sva dešavanja sa najvećeg fudbalskog takmičenja uz Sputnjik sport.

Jedni najavljuju iznenađenje – a drugi iznenadili „pripremom“: „Tražio sam po 1.000 penala!“

© AP Photo / Manu FernandezMaroko
Maroko - Sputnik Srbija, 1920, 06.12.2022
Pratite nas
Selektor fudbalske reprezentacije Maroka Valid Regragui izjavio je da će biti veliko iznenađenje ako njegov tim pobedi Španiju u osmini finala Svetskog prvenstva u Kataru, prenosi Rojters.
„Biće to veoma teška utakmica protiv jednog od najboljih timova na svetu, oni su među najvećim favoritima na SP. Ako uspemo da ih izbacimo, biće to veliko iznenađenje. Rekao sam igračima pre početka SP, ovde igramo samo finala. Igrali smo tri finala u grupnoj fazi i sada nam je četvrto finale", rekao je Regragui.
Španija i Maroko su igrali 2:2 pre četiri godine u grupnoj fazi Mundijala u Rusiji.
„Voleo bih da odigramo protiv Španije kao što smo igrali u drugom poluvremenu protiv Kanade. Nismo bili u osmini finala SP 36 godina, moraću da smirim emocije igrača. Duel sa Španijom biće najveća utakmica u istoriji Maroka, ali se nadam da će to da bude ona sledeća. Kazaću fudbalerima da uživaju na meču, pošto će milioni naših navijača u Maroku da gledaju ovaj duel. Nadam se da Španija neće znati šta da radi sa loptom“, zaključio je Regragui.
Selektor reprezentacije Španije Luis Enrike izjavio je da je od svojih fudbalera pre dolaska na Svetsko prvenstvo u Kataru tražio da u svojim klubovima imaju po najmanje 1.000 udaraca s penala.
On je istakao da je uveren da će Španija da pobedi Maroko, ali je dodao da će njegovi fudbaleri uspeti da se izbore sa eventualnim pritiskom prilikom izvođenja penala.
„Pre više od godina dana rekao sam igračima: Imate domaći zadatak pred SP. Morate u svojim klubovima da izvedete najmanje hiljadu penala. Ne možete da vežbate penale samo kada ste u nacionalnom timu“, rekao je Enrike na konferenciji za novinare.
On je istakao da izvođenje penala ne zavisi od sreće.
„Golman je ključan u penal seriji. Sva trojica naših golmana dobro brane penale. Imamo spremne fudbalere, koji dobro izvode kaznene udarce. To je trenutak velike napetosti, gde morate da opustite živce i da izdržite pritisak. A lopta bolje pogađa gol ako ste vežbali. To je trenutak koji definiše igrača“, dodao je selektor Španije.
On je dodao da veruje da će Španija da pobedi Maroko u regularnom delu meča.
„Imamo jasnu ideju. Ne moramo da dominiramo nad svim protivnicima 90 minuta. Na Svetskom prvenstvu imate najbolje timove, igrate protiv vrhunskih trenera i igrača“, zaključio je Enrike.
Utakmica između Maroka i Španije biće odigrana sutra od 16 sati.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala