- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Šojgu: Ukrajinska vojska u novembru izgubila preko 8.000 vojnika

© Press-služba Minoboronы RF / Uđi u bazu fotografijaSegej Šojgu
Segej Šojgu - Sputnik Srbija, 1920, 06.12.2022
Pratite nas
Ukrajinske snage su u novembru izgubile 8.300 vojnika, pet aviona, 10 helikoptera, 149 tenkova, više od 300 oklopnih transportera, rekao je ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu.
Ruska vojska je u poslednjem periodu oslobodila Majorsk, Pavlovku, Opitno, Andrejevku, Belegorovku Južnu i Kurdjumovku u Donbasu, naveo je ruski ministar.

„Na lugansko-donjeckom i južnodonjeckom delu fronta naneti su veliki gubici protivniku i u ljudstvu i u vojnoj tehnici“, dodao je on.

O Zaporoškoj nuklearki

Kijevski režim nastoji da stvori privid opasnosti od nuklearne katastrofe, nastavljajući ciljano da gađa Zaporošku nuklearku, rekao je ruski ministar odbrane.
Samo u poslednje dve nedelje ukrajinske snage ispalile su 33 projektila velikog kalibra na nuklearku, naveo je on.

„Naše jedinice preduzimaju sve mere da osiguraju bezbednost Zaporoške nuklearke. Kijevski režim nastoji da stvori privid opasnosti od nuklearne katastrofe tako što nastavlja da namerno gađa taj objekat“, naveo je on.

Ruska PVO, ističe Šojgu, presrela je većinu projektila koje ispaljuje ukrajinska vojska, ali neki od njih ipak pogađaju objekte koji su od značaja za bezbedno funkcionisanje nukelarke.
Šojgu je dodao i da će ruska vojska nastaviti da brani ključne objekte na teritorijama koje su oslobođene toko specijalne vojne operacije.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala