- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Oglasio se stručnjak: Juventus čeka paklena kazna

© AP Photo / Alberto SaizDušan Vlahović – gol na debiju u Ligi šampiona
Dušan Vlahović – gol na debiju u Ligi šampiona - Sputnik Srbija, 1920, 06.12.2022
Pratite nas
Posle ostavke kompletnog rukovodstva Juventusa zbog finansijskih malverzacija, Matija Grasani, stručnjak za sportsko pravo, otkrio je da bi „stara dama“ mogla da ispadne iz Serije A.
U periodu od 2018. do 2022. godine Juventus je imao enormne gubitke, a tužilaštvo je sprovelo istragu zbog sumnje u ugovor Kristijana Ronalda.
Rukovodstvo je zbog finansijskih malverzacija podnelo ostavku na čelu sa predsednikom Andreom Anjelijem i potpredsednikom Pavelom Nedvedom.
Posledice po Juventus mogle bi da budu ogromne, a Matija Grasani koji je stručnjak za sportsko pravo, stavio je do znanja da bi „stara dama“ mogla da bude kažnjena ne samo novčano već i ispadanjem iz Serije A.

„Ovo je najozbiljnija istraga kojoj je Juventus ikada bio podvrgnut, možda čak i ozbiljnija od Kalčopolija 2006. godine. Nezakonite aktivnosti pokrivaju područja pravila berze, kao i korporativnih i sportskih pravila. To je bez presedana. Juventus rizikuje ne samo novčanu kaznu. Prema zakonu, moguće je izbaciti ekipu iz Serije A“, naveo je stručnjak.

Grasani je istakao da bi „staroj dami“ mogle da se oduzmu titule osvojene u periodu za koji su pronađeni troškovi. Juventusu se to već dogodilo 2005. i 2006. godine kada su trofeji oduzeti zbog afere „Kalčopoli“.
Klub iz Torina tada je prebačen u Seriju B jer je prisluškivanjem telefonskih poziva otkriveno nameštanje utakmica u Seriji A.
„Pravila predviđaju da ako se registracija za prvenstvo ostvari izmenama dokumenata, privatnim aranžmanima koji odlažu plaćanje igrača u sezoni 2021/2022. ili čak fiktivnom otkazu, klub može da bude isključen iz prvenstva i izgubiti titulu prvaka Italije“, istakao je Grasani.
Francuski fudbaler Antoan Grizman - Sputnik Srbija, 1920, 06.12.2022
Katar 2022
Francuska se žalila, FIFA kratko odgovorila
Kamerunski fudbaler Samjuel Eto na žrebu za SP u Moskvi - Sputnik Srbija, 1920, 06.12.2022
Katar 2022
Slavni fudbaler nokautirao snimatelja u Kataru – kolenom u glavu!
Srbija i Brazil - Sputnik Srbija, 1920, 06.12.2022
Katar 2022
Nejmar progovorio o meču sa Srbijom: Plakao sam celu noć
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala