Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Vučić sa Lajčakom: Neophodna primena dogovora o ZSO i poštovanja prava i volje Srba /foto/

© Sputnik / Lola ĐorđevićPredsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa specijalnim predstavnikom Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana Miroslavom Lajčakom
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa specijalnim predstavnikom Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana Miroslavom Lajčakom - Sputnik Srbija, 1920, 05.12.2022
Pratite nas
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić naglasio je danas, u razgovoru sa specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom, neophodnost primene dogovora o Zajednici srpskih opština i poštovanja prava i volje srpskog naroda.
"Sa Miroslavom Lajčakom razmotrio sam poslednja dešavanja na Kosovu i Metohiji i probleme sa kojima se Srbi suočavaju zbog jednostranih i nelegitimnih poteza Prištine", naveo je predsednik Srbije na društvenim mrežama.
"Naglasio sam neophodnost primene dogovora o Zajednici srpskih opština i poštovanja prava i volje našeg naroda", saopštio je Vučić posle sastanka s Lajčakom.
Predsednik je naveo da je Srbija opredeljena za nastavak konstruktivnog dijaloga, u cilju održanja mira i stabilnosti i postizanja boljih uslova za život svih građana.
Sa specijalnim predstavnikom Evropske unije razgovaraće i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić. Taj sastanak planiran je za 13 časova.
Ministar Dačić izjavio je da će predsednik Vučić odluku o tome da li će učestvovati na samitu Evropske unije i Zapadnog Balkana u Tirani koji se održava 6. decembra doneti posle sastanka sa Lajčakom.
Posle imenovanja Nenada Rašića za ministra u vladi privremenih prištinskih institucija, na KiM su se podigle nove tenzije. Predsednik Vučić je imenovanje Rašića ocenio kao "sramno" i da je to "najblaža reč koja može da se upotrebi", kao i da neće učestvovati na samitu u Tirani.
Situacija na KiM bila je tema i razgovora predsednika Vučića sa evropskim komesarom za susedsku politiku i proširenje Oliverom Varheljijem.
Nakon tog sastanka predsednik je rekao da će u narednim danima doneti odluku o odlasku u Tiranu, a Varhelji je poručio da je Srbija potrebna za stolom u Tirani.
Ivica Dačić - Sputnik Srbija, 1920, 04.12.2022
SRBIJA
Dačić: Vučić će odluku o odlasku u Tiranu doneti posle sastanka sa Lajčakom
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala