- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Preminuo Nik Bolitijeri

© AP Photo / James A. JonesNik Bolitijeri
Nik Bolitijeri - Sputnik Srbija, 1920, 05.12.2022
Pratite nas
Nik Bolitijeri, jedan od najboljih teniskih trenera svih vremena, preminuo je u 91. godini života.
Trener koji je srpske teniserke Jelenu Janković i Moniku Seleš doveo do prvog mesta na VTA listi i iznedrio neverovatne igrače preminuo je posle bolesti infekcije bubrega.
Balotijeri je 1978. godine osnovao tenisku akademiju pod svojim imenom na Floridi koja je do danas najčuvenija akademija koja pravi velike tenisere i teniserke.
Kao trener radio je sve do 88. godine života, a njegove trenerske veštine upoznali su i Miomir Kecmanović i Filip Krajinović. Bio je jedan od glavnih razloga za uspone karijera zvezda poput Andre Agasija kao i Marije Šarapove.
Sestre Serena i Venus Vilijams napravile su neverovatne podvige u ženskom tenisu kao i celokupno za beli sporte, a teniske korake unapredile su upravo uz legendarnog Bolitijerija.
O smrti američko-italijanskog stručnjaka pisalo se i pre dve nedelje, kada se on iz postelje javio kako bi demantovao tužne vesti, a njegova ćerka se potom oglasila i objasnila da se Bolitijeri teško oporavlja od infekcije bubrega.
Slavni trener koji je rođen 1931. godine trenersku karijeru započeo je 1968. godine u Portoriku da bi potom osnovao akademiju koja je imala specifičan pristup igračima jer su tokom treniranja i živeli u kompleksu akademije.
Dušan Lajović - Sputnik Srbija, 1920, 04.12.2022
SPORT
Titula za Dušana Lajovića!
SPORT
Ukrajinac „lovio“ srpske tenisere pa upao u svoju zamku – žestoki odgovori Troickog i Tipsarevića
Fernando Verdasko - Sputnik Srbija, 1920, 01.12.2022
SPORT
Čuveni Španac suspendovan zbog dopinga
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala