- Sputnik Srbija, 1920
Katar 2022
Svetsko prvenstvo u fudbalu 2022. godine održava se u Kataru, pratite sva dešavanja sa najvećeg fudbalskog takmičenja uz Sputnjik sport.

„Humana izmena“ – Nemac izbegao sudbinu misterioznog Hrvata

© KIRILL KUDRYAVTSEVMatijas Ginter, Nemačka - Kostarika
Matijas Ginter, Nemačka - Kostarika - Sputnik Srbija, 1920, 05.12.2022
Pratite nas
Uoči Svetskog prvenstva u Kataru jedna od zanimljivosti bila je i sudbina bivšeg hrvatskog reprezentativca Entonija Šerića. Malo je falilo da u Kataru stopama ovog anonimnog Hrvata krene i jedan Nemac.
Rođeni Australijanac i nekadašnji fudbaler Hajduka iz Splita, Šerić, poznat je po tome što je putovao na tri Svetska prvenstva, a da na njima nije odigrao ni minut.
Malo je falilo da ove zime na Mundijalu u Kataru njegov rekord obori drugi fudbaler.
Radi se o Nemcu Matijasu Ginteru (28), defanzivcu Frajburga, koji je sa nacionalnim timom putovao na Mundijale u Brazilu (2014), Rusiji (2018) i sada u Kataru 2022.
Međutim, za razliku od hrvatskih selektora, nemački stručnjak Hansi Flik je imao srca pa je u meču tećeg kola grupne faze protiv Kostarike izvršio „humanu izmenu“ i ubacio Gintera u igru u 93. minutu.
Kako je utakmica produžena za čak 11 minuta iskusni defanzivac može da se pohvali da je upisao osam minuta na velikoj sceni, iako se sa saigračima brzo vratio kući.
Entoni Šerić, Hrvatska - Sputnik Srbija, 1920, 23.11.2022
Katar 2022
Ko je misteriozni Hrvat – putovao na tri Mundijala nije odigrao ni minut
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala