- Sputnik Srbija, 1920
Katar 2022
Svetsko prvenstvo u fudbalu 2022. godine održava se u Kataru, pratite sva dešavanja sa najvećeg fudbalskog takmičenja uz Sputnjik sport.

FIFA pokrenula disciplinski postupak protiv Srbije

© AP Photo / Ebrahim NorooziSrbija - Švajcarska
Srbija - Švajcarska - Sputnik Srbija, 1920, 05.12.2022
Pratite nas
FIFA je zvanično pokrenula disciplinski postupak protiv reprezentacije Srbije zbog utakmice sa Švajcarskom na Svetskom prvenstvu u Kataru.
„Disciplinska komisija FIFA pokrenula je postupak protiv Fudbalskog saveza Srbije zbog potencijalnih povreda članova 12 (neprilično ponašanje igrača i službenih lica), 13 (diskriminacija) i 16 (red i bezbednost na utakmicama) na meču Srbija - Švajcarska odigranom 2. decembra“, navodi se u saopštenju FIFA.
Tokom utakmice sa Švajcarskom, Granit Džaka provocirao je srpske fudbalere, sukobio se sa Nikolom Milenkovićem i Vanjom Milinkovićem Savićem, a potom je nosio i dres sa prezimenom Jašarina na grudima. U Srbiji je to prezime prva asocijacija na Adema Jašarija, bođu paravojne formacije OVK.
Međutim, Džaka je prošao nekažnjeno i FIFA je prihvatila objašnjenje da se dres odnosio na Ardona Jašarija, njegovog druga i saigrača.
Ovo je drugi disciplinski postupak koji FIFA pokreće protiv Srbije tokom Mundijala u Kataru. Prethodno je pokrenut postupak jer se u svlačionici Srbije našla zastava sa mapom Kosova i Metohije.
Fudbalski savez takozvanog Kosova vršio je pritisak na FIFA da kazni prema njihovim rečima „rasističko navijanje srpskih navijača“.
Dragan Stojković Piksi - Sputnik Srbija, 1920, 05.12.2022
Katar 2022
Piksi: Nije bilo moguće da stvari dođu na svoje
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala