- Sputnik Srbija, 1920
Katar 2022
Svetsko prvenstvo u fudbalu 2022. godine održava se u Kataru, pratite sva dešavanja sa najvećeg fudbalskog takmičenja uz Sputnjik sport.

Surovi Brazil odradio posao za 12 minuta

© AP Photo / Jin-Man LeeBrazil
Brazil - Sputnik Srbija, 1920, 05.12.2022
Pratite nas
Fudbaleri reprezentacije Brazila plasirali su se u četvrtfinale Svetskog prvenstva pobedom nad Južnom Korejom rezultatom 4:1 (2:0). Već posle 12 minuta Brazil je vodio sa 2:0 posle golova Vinisijusa Juniora i Nejmara. Kasnije su se nadovezali Rišarlison i Paketa. Dominacija.
Sledeći protivnik Brazila je - Hrvatska.
Koreja jednostavno nije bila dorasla kao rival, a Brazil je pokazao zbog čega je možda i prvi favorit za osvajanje Mundijala u Kataru. Dobra vest za Selesao je i što se Nejmar vratio u tim posle povrede.
Od samog starta Brazil je krenuo ofanzivno, Korejci su se branili, ali su primili gol već u 7. minutu. Vinisijus Junior se našao na pravom mestu i sa ivice šesnaesterca plasirao loptu u mrežu protivnika.
Samo pet minuta kasnije usledio je nokaut. Dosuđen je penal za Brazil, izveo ga je Nejmar i pogodio za prednost od 2:0.
Do kraja poluvremena Brazil je vodio sa 4:0. Prvo je Rišarlison posle prelepe akcije poentirao za 3:0, dok je Paketa posle jednako lepih dodavanja uspeo da baci Koreju na kolena.
U drugih 45 minuta Brazil je samo trebalo da odradi posao... Koreja je pokušavala da se vrati, Alison je odlično branio, ali je Sung Ho postigao lep gol u 76. minutu utakmice.
Ali, to je bilo sve.
Brazil - Sputnik Srbija, 1920, 05.12.2022
Katar 2022
Brazilci proslavili golove uz „kolo“ /foto/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala