- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruski pištolj „Udav“ modernizovan mecima veće probojnosti /video/

© Sputnik / Vitaliй Belousov / Uđi u bazu fotografijaDemonstracija pucanja iz automatskog pištolja "Udav"
Demonstracija pucanja iz automatskog pištolja Udav - Sputnik Srbija, 1920, 04.12.2022
Pratite nas
Centralni naučno-istraživački institut za preciznu mašinogradnju CNIItočmaš (deo koncerna „Kalašnjikov“) isporučio je Ministarstvu odbrane Rusije prvu partiju municije sa mecima koji imaju veću probojnost i smanjenu brzinu za novi automatski pištolj „Udav“, izjavili su u kompaniji „Kalašnjikov“.

„Isporučeni su meci kalibra devet milimetar koji imaju veću probojnost (indeks 7N42) i meci kalibra devet milimetara sa smanjenom brzinom (indeks 7U4). I pištolj 6P72 i meci su proizvedeni u Institutu CNIItočmaš“, navodi se u saopštenju.

Državna ispitivanja vojnog automatskog pištolja 6P72 „Udav“ su završena 2018. godine i nakon toga je pištolj počeo da se koristi u vojsci. Proizvedena je i verzija pištolja kalibra 9h21 milimetara, kao i varijanta najrasprostranjenije municije od 9h19 milimetara. Osim toga, izrađena je i civilna verzija pištolja „Aspid“ i kompaktna verzija „Poloz“.
U oktobru je izvor za Sputnjik rekao, da će serijska proizvodnja početi u fabrici u Iževsku 2023. godine. Ruska vojska je od 2019. godine dobila tri partije pištolja „Udav“, a svaka partija je sadržala oko 200 jedinica. Izvor je naveo da bez obzira što je počela serijska proizvodnja pištolja, on još uvek nije zvanično uvršten u naoružanje Oružanih snaga Rusije.
Pištolj „Udav“ - Sputnik Srbija, 1920, 09.08.2020
Ruski pištolj „Udav“ probija pancir
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala