- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Na gala žurku EU došlo samo šest gostiju

CC0 / Pexels / Proslava, žurka, zabava
Proslava, žurka, zabava - Sputnik Srbija, 1920, 04.12.2022
Pratite nas
Pokušaj EU da podigne svest o svom digitalnom prisustvu među mlađom, politički neangažovanom publikom, pokazao se kao katastrofa. „24-časovna zabava na plaži“ u metaverzumu nije uspela jer je privukla samo šest učesnika.
Odeljenje za inostranu pomoć Evropske komisije potrošilo je neverovatnih 387.000 evra za razvoj metaverzalne platforme, koja je za cilj imala da promoviše inicijativu „EU’s Global Gateway“, čiji je cilj da dovede 300 milijardi evra investicija, prenosi RT.
Portparol Evropske komisije rekao je medijskoj platformi Deveks da je žurka trebalo da „poveća svest o tome šta EU radi na svetskoj sceni“ među mladima od 18 do 35 godina koji se osećaju „neutralno prema EU“ i „nisu obično izložen takvim informacijama“, jer prvenstveno koriste društvene mreže.
Novinar Deveksa Vins Čedvik objavio je snimak svečanosti, na kojem se činilo da se vidi nekoliko lebdećih ekrana koji trepere istim sadržajem, dok su prisutni ispitivali jedni druge o tome da li su pogrešili datum. Na ekranima su na trenutak bljesnule reči poput „Obrazovanje“.
EU od oktobra promoviše svoju metaverzum platformu kao „savršeno mesto za upoznavanje novih ljudi i razmišljanje o globalnim pitanjima kako bi se napravila razlika u našoj zajedničkoj budućnosti“.
Platforma bi, prema Evropskoj komisiji, korisnicima trebalo da pruži mogućnost da istražuju „EU’s Global Gateway“ inicijativu „kroz seriju priča o 'herojima' u virtuelnom okruženju”.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala