- Sputnik Srbija, 1920
Katar 2022
Svetsko prvenstvo u fudbalu 2022. godine održava se u Kataru, pratite sva dešavanja sa najvećeg fudbalskog takmičenja uz Sputnjik sport.

FS tzv. Kosova traži od FIFA kaznu za Piksija i srpske navijače

© AP Photo / Francisco SecoDragan Stojković
Dragan Stojković - Sputnik Srbija, 1920, 04.12.2022
Pratite nas
Fudbalski savez takozvanog Kosova saopštio je da je podneo žalbu FIFA zbog navodnih „teških uvreda od strane selektora reprezentacije Srbije Dragana Stojkovića", kao i „rasističkih postupaka srpskih navijača" na utakmici trećeg kola grupe G na Svetskom prvenstvu u Kataru između Srbije i Švajcarske.
U saopštenju FFK se navodi da je isticanje slogana sa političkim porukama protiv Albanaca moglo da se vidi i čuje tokom utakmice, a da su o tome navodno pisali svetski mediji.
„FFK je podneo žalbu FIFA sa neophodnim dokazima. FFK zahteva od FIFA istragu povodom ovog slučaja i traži da FS Srbije bude sankcionisan kako bi se jednom zauvek ovakva skandiranja sklonila sa fudbalskih stadiona i događaja kao što je Svetsko prvenstvo“, navodi se, između ostalog, u saopštenju.
Iz Prištine podsećaju da su nedavno podneli žalbu FIFA i zbog isticanja zastave u svlačionici reprezentativaca Srbije, na kojoj je bila karta Kosova i Metohije u bojama srpske zastave i sa natpisom „Nema predaje“.
Podsetimo, Švajcarska je pobedila sa 3:2 i izborila plasman u osminu finala Mundijala, a na tom meču su njeni reprezentativci Đerdan Šaćiri i Granit Džaka nekoliko puta tokom meča provocirali srpske igrače.
Đerdan Šaćiri i Granit Džaka  - Sputnik Srbija, 1920, 04.12.2022
Katar 2022
Naivno! FIFA poverovala Džaki – ništa od kazne zbog spornog dresa
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala