- Sputnik Srbija, 1920
EKONOMIJA
Sputnjik Ekonomija prati najnovije vesti, analize i izveštaje iz Rusije, regiona i sveta.

Direktor Blek Roka: Kriptovalute očekuje sumorna budućnost

CC0 / Piksabej / Bitkoin
Bitkoin - Sputnik Srbija, 1920, 04.12.2022
Pratite nas
Kolaps FTX-a, berze kriptovaluta, preti da u propast otera više kompanija koje se bave kriptovalutama, upozorava Leri Fink, izvršni direktor jedne od najvećih svetskih investicionih kompanija, Blek Roka.
Fink, kako je sam rekao dugogodišnji skeptik po pitanju kriptovaluta, na samitu Dilbuk, u organizaciji Njujork tajmsa izjavio je da ne veruje da će posle svega većina kompanija koje se bave kriptovalutama opstati i otkrio je da je njegova kompanija uložila oko 24 miliona dolara u FTX, prenosi RT.
„Da li smo bili zavedeni? Neću spekulisati dok ne budem raspolagao sa više činjenica“, izjavio je izvršni direktor investicionog fonda koji upravlja kapitalom od oko 10 biliona dolara.
Prema njegovim rečima, u FTX je pravio greške koje su dovele do pogubnih posledica, ali, kako je dodao, uprkos svim problemima i dalje vidi potencijal u tehnologiji koja je u osnovi kriptovaluta.
Kolaps berze FTX pokrenuo je lančanu reakciju, izazivajući krizu poverenja u tržište kriptovaluta. Ove nedelje, vodeći zajmodavac kriptovaluta Blokfaj, koji je bio finansijski upleten u FTX, podneo je zahtev za bankrot, dok brokerska kuća Dženesis pokušava da izbegne istu sudbinu.
Berza kriptovaluta Kraken saopštila je u sredu da će otpustiti 1.100 zaposlenih uprkos tome što „nije bila materijalno izložena“FTX . Prema Blumbergu, više od 130 entiteta povezanih sa FTX već je propalo.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala